weby pro nejsevernější čechy

Rozmazaná vzpomínka na božského zrzouna Sheerana

Koncert Eda Sheerana v Praze dva dny před Valentýnem. Vyprodaná Tipsport aréna a po koncertě neuvěřitelné ohlasy. Tak dobrý ten koncert byl! A jaký byl můj přiběh z koncertu? Vezměme to pěkně od začátku.K rozmazené vzpomínce poněkud rozmazaná fotka; foto: Štěpánka Hockeová

Přijít na koncert Eda Sheerana o dvě hodiny dřív, super.
Přijít na koncert Eda Sheerana o pět hodin dřív, taky dobrý.
A co třeba přijít na koncert Eda Sheerana o deset hodin dřív a tak nějak zapomenout na to, že budete čekat ještě deset hodin v zimě a mrazu, než vás pustí dovnitř. Zapomenout na to, že poblíž je jen předražený McDonald, který je vám absolutně k ničemu, když nejíte maso.
No, ono vlastně není tak těžké, vydržet den bez jídla a pití, obzvlášť když jste natěšení na koncert toho božského zrzouna!
Lidé se hromadí, napětí stoupá, k páté hodině přiběhne televize a holky, které vás na kolenou prosí, nabízí peníze, cokoliv, jen abyste je pustili dopředu. Lidé se tlačí. Ale já vždycky patřím mezi ty nešťastníky, kterým prostě něco nevyjde. Šest hodin pryč, nadšený fanynky vbíhají do arény a já pořád stojím naplácnutá na skleněných dveřích, protože se sekuriťáci jednoduše rozhodli, že náš vchod otevřou až o pět minut později.
Naštvaně doběhnu do třetí řady, aréna se rychle začíná plnit, není slyšet vlastního slova. Z jedné strany se na mě lepí tři snědé Britky, z druhé strany huláká Ostravačka a vzduch začíná tak nějak houstnout. A pak následuje jen tma a hlasy někde z dálky.
Normálně jsem omdlela, protože já blbá si nevzala svačinu, že jo.
Když mě kamarádky postaví na nohy, vidím tak nějak rozmazaně, sypu do sebe balíček cukru, který mi babička hodila do kapsy, než jsem odjela. Prý jen pro případ nouze. Nejsem jediná, které není dobře, ochranka právě vyvádí malou blondýnku z haly.
Díky téhle skvělé maličkosti jsem si tedy koncert užila tak na deset procent, když jsem si při písničce One pobrečela s kamarádkou na telefonu.
Ale po přečtení všech recenzí soudím, že celá show musela být fakt super. No, já byla ještě jednou z těch šťastnějších. Většina hroutících se fanynek byla totiž vyvedena a na koncert se pravděpodobně už nevrátily. No jo, smolík pacholík…