weby pro nejsevernější čechy

Výstava nejlepších snímků ze 4. ročníku fotografické soutěže Zaostřeno na Jizerky 2014

V ambitu Lorety Rumburk jsou od 28. 2. do 26. 3. 2015 k vidění fotografie, které ukazují krásu Jizerských hor pohledem pozorných fotografů.  Výstava „Zaostřeno na Jizerky 2014“ představuje výběr nejlepších snímků ze čtvrtého ročníku fotografické soutěže. Soutěž „Zaostřeno na Jizerky“ uspořádala v roce 2014 Nadace pro záchranu a obnovu Jizerských hor ve spolupráci se Správou Chráněné krajinné oblasti Jizerské hory. Výstava je v ambitu rumburské Lorety přístupná od úterý do soboty od 9.00 do 16.00 h. Pořádá ji Římskokatolická farnost – děkanství Rumburk. Vstupné je 50 a 25 Kč. 

Výstava Zaostřeno na Jizerky se zatím představila v Liberci, Jablonci nad Nisou, Frýdlantu v Čechách a naposledy v Muzeu Českého ráje v Turnově. „Výstava návštěvníky zavede na známá i neznámá místa, ukáže netradiční pohledy i poutavé ukázky z živočišné i rostlinné říše. Fotografie mohou inspirovat k výletu do Jizerek nebo ke koupi kalendáře Zaostřeno na Jizerky 2015. Kalendář o formátu A2 je sestaven z nejhezčích vystavených snímků. Výtěžek z prodeje kalendáře je věnován na výsadby původních druhů dřevin do Jizerských hor,“ uvedl Ondřej Petrovský, ředitel Nadace pro záchranu a obnovu Jizerských hor

Do fotografické soutěže Zaostřeno na Jizerky 2014 se mohl přihlásit každý, kdo zaslal papírově i e-mailem fotografie s tématikou Jizerských hor. Porota čtvrtého ročníku soutěže vybírala z 209 snímků od 53 autorů.

Mgr. Klára Mágrová

projektová manažerka

Římskokatolická farnost – děkanství Rumburk

Náměstí Dobrovského 379/11, 408 01 Rumburk

mobil: +420 724 072 525

e-mail: loreta.rumburk@seznam.cz

www.loretarumburk.cz 

www.poutni-mista-sluknovsko.cz

 

Oceněný snímek soutěže „Zaostřeno na Jizerky 2014“ s názvem „Na úpatí hor“. Foto Aleš Hadinec

Vítězný snímek soutěže „Zaostřeno na Jizerky 2014“ s názvem „Ráno na Jizerce“. Foto Hana Palečková