weby pro nejsevernější čechy

České Švýcarsko pracuje pro region již 10 let!

Krásná Lípa, 8. 11. 2011 – Obecně prospěšná společnost České Švýcarsko oslavila desáté výročí od svého založení slavnostním večerem na zámku v Děčíně, kde se setkalo více než sto hostů, příznivců a přátel jak z Českého tak ze Saského Švýcarska. V řadách gratulantů nechyběli zástupci Ministerstva životního prostředí a saských partnerů, také zakladatelé – starosta Krásné Lípy Zbyněk Linhart, ředitel správy NP České Švýcarsko Pavel Benda, předseda správní rady Jan Eichler a také radní Ústeckého kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch Radek Vonka.

V první části slavnosti byl prostor pro zdravice, přání a poděkování. Nezapomnělo se na všechny zaměstnance, bývalého ředitele Marka Mráze ani ředitele současného, Filipa Brodského. „České Švýcarsko je první destinační agenturou v Ústeckém kraji a podle jejího vzoru vznikají nyní agentury v dalších destinacích podle projektu Brána do Čech. Věřím, že se v celém kraji bude turistickému ruchu dařit stejně dobře jako zde,“ připomněl radní Radek Vonka.

Vzhledem k tomu, že jednou z nejdůležitějších aktivit této oslavující společnosti je také přeshraniční spolupráce hovořilo se také o budoucnosti a společných projektech se saským centrem cestovního ruchu. Na závěr byla pokřtěna nová fotografická publikace Nejkrásnější památky Českosaského Švýcarska.

Program završil koncert Anny K. a také exklusivní večerní prohlídka zámecké expozice.

1 2Následující stránka
Tagy