weby pro nejsevernější čechy

Schrödingerův institut v beta provozu plus pár fotek z Masopustu 2012 na varnsdorfském gymplu

O tom, že činnost zahajuje Schrödingerův institut jsme tu už psali na jiném místě. Včera (21/2) u příležitosti Masopustu představil tuhle iniciativu Jiří Čunát veřejnosti. Mluvilo se o tom co by mělo být náplní (podpora aktivit ve výběžku napříč žánry i generacemi; v podstatě VŠECHNO), rámcovou avšak neúplnou představu si uděláte, když kouknete na stránky institutu tady. Akce a aktivity jsou nahozeny tady.

Když tohle představování sleduje pamětník nemůže ho nenapadnout, že se vlastně jedná o obnovení kroužků, které kdysi (ano děti, za socialismu) fungovaly při kdejaké škole a klubu pracujících a i když třeba nefungovaly úplně ideálně, zaměstnávaly (a vzdělávaly) nejenom frekventanty, ale rovněž vedoucí.

A i když autor těchto řádek si myslí, že je dobře, když se socialismu odebral na smetiště dějin, nastupující kapitalismus udělal naprosto fatální chybu, když nebyl schopen tento jakžtakž fungující systém zachovat, čímž si zadělal na problém nezaměstnané mládeže, kterýžto mu nyní přerůstá přes hlavu.

Zaplať tedy, když už jsme na půdě Biskupského gymnázia, pámbu za Schrödingerův institut, který by měl úplně ostře odstartovat 1. září.

Že by ta činnost nemusela být jenom a zcela smrtelně vážná naznačila následující oslava Masopustu. Na webu města ->. Tu je pár fotek.

Tagy