weby pro nejsevernější čechy

Inventura (s povzdechem)

V pondělí devětadvacátého června jsem poobědval ve své oblíbené masně na rumburském náměstí. Snědl jsem svůj oblíbený hovězí guláš a poslední sousto byl .. kus smaltu. Nebyl malý, byl velký a celou dobu ležel klidně na dně misky. Koukal jsem na to jak puk, ale zdaleka nejvíc mě překvapila reakce prodavačky: žádný promiňte, nebo to je mi líto, nebo to se stává maximálně jednou za deset let. Já jim to řeknu, řekla.. A bylo to.

Tak vám to teda taky říkám. Říkám: když někde tak dlouho a poctivě budují firmu a pak se nějaká nána neumí ani omluvit, už tam chodit nemusím.

Škoda. Ďábel je v detailu.

Takže ještě jedno povzdechnutí a pak už jenom samé příjemné věci.

Na hlavní rumburské třídě, v rekonstruovaném domě čp. 4 jsou od loňska otevřeny polotovary a vnitřní dispozice nejvíc připomíná obchody ze sedmdesátých let minulého století. Všechno proti pohodlí a logice nakupování. Nevadilo by mi to, kdyby nešlo právě o rekonstuovanou budovu. Proč si, propána jána, někdo nedá práci s tím, že by si to dopředu nakreslil?

A aranžmá výlohy výlet do sedmdesátek jenom završuje.

Že (snad) další rekonstrukce bude probíhat s jasnou vizí se přišlo třiadvacátého června přesvědčit stodvacet zvědavců. My o akci informovali prostřednictvím článku Klárky Mágrové.

lid

Byli jsme i u toho, když před pěti lety rekonstrukce začínala. Letí to.

krym

Úžasný materiál přinášel celý minulý týden Ondra Obergruber a Markéta Menclová až ze severního Německa. Z Rujany. Celou sérii článků najdete tady a podle našich informacích, se v některých rodinách vážně diskutuje o tom tuhle destinaci navštívit.

IMG 6978

Už nějaký čas běží ještě jeden seriál z ciziny, přesněji z Londýna.

PB092142

Jeho autor, Pavel Časar, ovšem nedávno putoval i z Ústí nad Labem do Děčína a zejména první část příběhu, která se týká našeho krajského města je svědectvím zmaru a rezignace.

P6082634

O Ústí ovšem psal i náš komentátor Martin Schulz.

uzko

Největším turistou z nás ovšem zůstává Ivo Šafus.

Upozorňuji na článek o ‚pivních‘ slavnostech v nedalekém zahraničí a o inspiraci, kterou by popisovaná akce mohla být i pro některé podobné tuzemské.

DSC 9424

A pak si prošel trasu Česká Kamenice – Střední vrch – Prysk – Mlýny a zodpovědně referoval.

DSC 8333

A to je skoro všechno.

Jenom snad: naši fotografové si všimli, že se jejich fotografie, které publikují na výběžku, objevují i leckde jinde. Proto bude zase o něco složitější jejich kopírování.

Chápete, je to jejich práce a někdo jim ji krade!

Ale to bych se vrátil na začátek článku a to se mi už nechce.

Dělejte svou práci nejlíp, jak umíte, zlepší vám to náladu. A užíjte si prázdniny.

Tagy