weby pro nejsevernější čechy

Ring volný aneb boxerská show v Mikulášovicích

V sobotu 19.3.2016 se v Mikulášovicích uskutečnila první boxerská show pod názvem „Ring volný“. Pořadatelem byl mikulášovický Fight Boxing Club a město Mikulášovice. Vydařila se akce, o které mnozí pochybovali. A Slovanský dům opět praskal ve švech.

Nápad uspořádat tuto neobvyklou show měl Ondřej Berki, jakožto vedoucí Fight Boxing Clubu. Po usilovných přípravách organizátorů a za vydatné pomoci sponzorů se sjeli do Mikulášovic borci z Ústeckého a Libereckého kraje, dorazili rozhodčí, zdravotníci a také hlavní host večera bývalý profesionální mistr světa a Evropy Lukáš Konečný.
Po zdravotní prohlídce všech zápasníků začal úderem 16. hodiny odpolední program. Po oficiálním zahájení starostkou Mikulášovic ing. Trojanovou zazněla hymna České republiky v podání mladé zpěvačky Sabiny Helikarové, poté následovalo krátké vystoupení taneční skupiny Step by step. Dále již pokračovaly 3 kolové zápasy v ringu, 20 dvojic boxovalo až do večera. Co všechno se všechno dělo mezi provazy je nejlépe vidět v následujícím fotoreportu. I když to byla „jenom“ show, tak boxeři a také boxerky(dívky) bojovali s plným nasazením jako o život. Se zvyšujícími se váhovými i věkovými kategoriemi stoupala urputnost soubojů, došlo i na rozbité nosy, ale na to jsou boxeři nejspíše zvyklí.

V bouřlivé atmosféře celou show moderovali Saša Nikitin a Tomáš Sýkora.