weby pro nejsevernější čechy

Sobotní první off program Kultu

V sobotu 5.11. 2016 se představí na ústecké hudební scéně první koncerty pod taktovkou Kultu, které se uskuteční v sále Činoherního studia od 20 hodin. V průběhu večera, za podpory města Ústí nad Labem, vystoupí tři kapely. Jednou z nich je pražský projekt LO/VE, lo-fi art-punková dvojice, která ale nezpívá o lásce. Jejich debutové album se dočkalo i remixové verze, na které se podíleli Dizzcock z Lighting Glove, Ventolin z Kazet či Fremeni. Koncerty kapely jsou strhující svou energií a způsobem jakým komunikují během koncertu s publikem.

Psychadelic lo-fi přiveze do Ústí nad Labem skupina B4. B4 je legendou elektronické hudby, která získala cenu Vinyla za album Didaktik Nation Legendary Rock. Jedná se o jednu z nejoriginálnějších kapel české hudební scény, která předělala skladby The Plastic People of the Universe ve stylu Kraftwerk.

Na závěr večera vystoupí ústecká hiphopová kapela TJEREMIN. Tjeremin sice zatím nemají vlastní desku, ale svůj styl pojímají netradičně. Dávají důraz na osobitý projev frontmana, kterého zbytek kapely doprovází živými nástroji. Společně pak plují na vlnách R&B, Jazzu a Soulu. Jejich texty vychází z oblastí, které se dotýkají jejich životů. Tjeremin nepatří na hudební scéně mezi nováčky, zahráli si již například na Cargo Jamu s Prago Union.

Tagy