weby pro nejsevernější čechy

MEZI DVORCI VLÁDLA POHODA !

V Praze si vyrazili lidé Mezi ploty bohnické psychiatrické léčebny, v Teplicích se velkém stylu zahajovala lázeňská sezóna s desítkami tisíc návštěvníků.V Ústí nad Labem si v posledním květnovém víkendu přišli na své především příznivci menších akcí.

Už v pátek se v prostoru za nádražím bylo možno setkat s EMOU SMETANOU a plzeňskými Teepee v rámci netradičního turné MEZI VLAKY. Vstupné bylo dobrovolné a putovalo na dobročinné účely.
Velký žánrový hudební svátek čekal tisícovku diváků na hradě Střekov. AGENTURA FOR nabídla výjimečný koncert SPIRITUÁL KVINTETU a HRADIŠŤANU Jury Pavlici v krásném prostoru pod sedm set let starými baštami gotického hradu. Dvě a půl hodiny společného koncertování bylo zároveň oslavou osmdesátin vedoucího SK Jiřího Tichoty a zároveň generálkou na následný sobotní velký koncert v pražské Tipsport aréně. Lahodný a osvěžující večer, krásný kýč v tom nejlepším slova smyslu.


Sobota za řekou patřila již tradičnímu ( letos 6. ročník ) rodinnému „sousedskému“ festiválku MEZI DVORCI. V příjemném prostoru Masarykova náměstíčka hrála po celý den muzika a vládla neskutečná pohoda. Mě osobně potěšila hned úvodní „kapela“ KROUŽEK REVIVAL, složená z dětí a pedagogů teplické speciální školy ARKADIE. Věrni svému sloganu „hrajeme si na kapelu, protože je to dobrá hra “ bez většího ostychu předvedli repertoár složený většinou z undergroundových pecek ( Hudba Praha, Garage ), ale troufli si na Depeche Mode, vše s českými vtipnými texty. Moc se mi líbili TOTEMS HARDTRAMP s hostující Aničkou Fišerovou, líbeznou herečkou Činoherního studia. Tradičně velký ohlas měla „ústecká lokální kapela“ crazzyrockoví TOČÍLAS s výhradně vlastní tvorbou a výbornými zpěváky. Nezklamali ani MASTIX, hudební uskupení herců Klicperova divadla z Hradce. A hlavní hvězdou a zároveň veselou tečkou celého dne bylo vystoupení skupiny BUZERANT s Petrem Čtvrtníčkem za bicími a Leošem Nohou coby zpěvákem. Festiválek moderoval výborný Jan PLOUHAR, herec ústeckého Činoheráku. MEZI DVORCI se jásalo, tančilo a užívalo takřka letního počasí od oběda do soumraku.
V neděli pak bylo možno s dítky zajít opět na hrad Střekov na DĚTSKÝ DEN. Radost zde rozdával již legendární Sváťa se svým potulným SVÁŤOVÝM DIVIDLEM, a velké množství soutěží a her přímo v kulisách horního hradu, samozřejmě za sladké odměny.
Počasí po celý víkend bylo přesně v duchu průpovídky, kterou uslyšíte od vysokohorských průvodců ve Vysokých Tatrách : akí ludia, také počasie. Všechno to sedí…

Tagy