weby pro nejsevernější čechy

Krajská vědecká knihovna v Liberci 24. – 29. 4. 2017

Akce v budově Krajské vědecké knihovny v Liberci v období od 24. dubna až 29. dubna 2017.

V pondělí 24. dubna od 18 hodin se můžete u nás v knihovně těšit na další pokračování promítání koprodukčního válečného dokumentu Deníky 1. světové války, tentokrát je pro Vás připraven 3. a 4 díl. V německém znění s českými titulky.

V úterý 25. dubna od 10 hodin do 15 hodin se můžete přijít seznámit s činností Centra LIRA (dříve Středisko pro ranou péči), které připravilo informačně zážitkovou akci „Všechno jde, i když trochu jinak“. Akce je určena především pro odbornou veřejnost, žáky a studenty základních a středních škol, ale i pro občany. Během akce mají zájemci možnost nahlédnout do světa dětí s handicapem. Budou zde připravena stanoviště, na kterých si bude možné vyzkoušet např. aktivity běžné denní činnosti za simulace zrakového postižení, ukázka nácviků dětí s poruchou autistického spektra, promítání tematicky zaměřených filmů a další.

V úterý 25. dubna od 16 hodin se koná pravidelná akce Hrajeme si, přemýšlíme a vyrábíme. Vědecká zábava pro školní děti a jejich dospělý doprovod, tentokrát na téma Papírová dílna. Téměř všechno si děti vyzkouší vlastníma rukama (a hlavou). Leccos si budou moci vyrobit a odnést domů. Čekají na vás zábavné pokusy, vědecké hračky, hlavolamy…

Ve středu 26. dubna od 18 hodin se při Hudebním večeru potkáme s panem Vladimírem Hrdinou u temperamentní hudby – čeká na Vás Ohnivé Španělsko, Portugalsko a jih Francie.

Ve čtvrtek 27. dubna od 16:30 hodin je připraveno další Deskohraní anebo Odpoledne plné her. Zahrajeme si HOPE Cardgame, strategickou karetně deskovou hru. Pravidla Vás naučíme a zážitek ze hry zaručíme!

Též ve čtvrtek se bude od 18 hodin konat další pořad z cyklu Památky kolem nás – putování krajinou Zahrádecka v průběhu dob. Hledání historických a kulturních hodnot v krajině Zahrádecka. Zacíleno bude jak na hodnoty komponovaných krajinářských úprav a zámeckého parku, tak i na pozůstatky starobylé zemědělské a rybniční krajiny. Hosty budou RNDr. et PhDr. Markéta Šantrůčková, Ph.D. a Ing. Martin Weber z veřejné výzkumné instituce Výzkumný ústav Silva Taroucy pro krajinu a okrasné zahradnictví.

V pátek 28. dubna se nám od 17 hodin v recitálu představí Eva a Marta Schäferovy – koncert vážné hudby bude složen ze skladeb pro housle a klavír, zazní skladby J. S. Bacha, N. Paganiniho, C. Saint-Saënse, A. Dvořáka, B. Martinů, A. Glazunova, P. de Sarasate a E. Zámečníka. Eva Schäferová je studentkou HAMU v Praze u prof. Ivana Štrause. Je laureátkou několika mezinárodních soutěží např. Mistra Josefa Muziky v Nové Pace, Kociánovy houslové soutěže v Ústí nad Orlicí a Telemannovy soutěže v Poznani. V současné době se připravuje na soutěž Pražského jara a na Beethovenův Hradec. Marta Schäferová je studentkou konzervatoře v Praze obor housle a saxofon. Na mezinárodní houslové soutěži v Nové Pace získala 1. a 2. cenu a v Ostravě a Wroclavi významná ocenění ve hře na saxofon.

Sobota 29. dubna bude odpoledne patřit tanci. Oslavy Mezinárodního dne tance si našly prostory v naší knihovně. Od 13 hodin do 19 hodin na Vás čeká nabitý program plný tanečních vystoupení, otevřených lekcí či tančíren. Těšit se můžete například na tango argentino, salsu, swing, africké tance apod. Veřejná akce otevřená všem, kdo se zajímají o tanec, pohyb, hudbu. Přijďte tančit, podívat se, podpořit vystupující a zatančit si společný flashmob.

Michaela Valterová

vnější vztahy

Krajská vědecká knihovna v Liberci; příspěvková organizace

Rumjancevova 1362/1; Liberec I – Staré Město; 460 01 Liberec 1

Kontakt: tel.: 482 412 185; e-mail: valterova@kvkli.cz; www.kvkli.cz

Tagy