weby pro nejsevernější čechy

Fefíkův lament (a ústřice)

Vzal jsem ty noviny jak byly hozené bezladuaskladu a četl si.
Zpráva týdne – Kypr. A jak jsou Češi v klidu. Všichni ti velcí hráči říkají, že jich se to netýká, protože oni tam vlastně peníze nemají, jenom platí malé daně a podniká tam kdo chce za peníze, které sebral kde chtěl. To se jim to směje do xichtu mně, který právě pracně vyplnil daňové přiznání a je smutný, že nemusí platit žádné daně, neb vydělal tak málo.
Další noviny informují mne, že máme mistra republiky v otvírání úsřic, ó, my se máme, třicet ústřic dokázal kuchař od Jihlavy otevřít za čtyři minuty, a byly to ústřice Belon a ty patří k nejchutnějším, tak to musím číst já, který ústřici viděl naposledy před pětatřiceti lety.
A další zpráva, radnice vypsala konkurz na úklid města a péči o zeleň za 300 miliónů bez daně a ještě to udělala tak rychle, že to ani zastupitelstvo nemuselo dle zákona posvětit. To budou ty kytky asi kropit šampaňským! To jistě ocení nezaměstnaní a žebráci, až budou sedět v pěkném parku.
Dělají si z nás prdel! Republika nemá peníze, Kalousek pláče, div že v rouše žebravého řádu nechodí, důchodci nemají na bydlení, invalidům, pokud je rovnou neuznají za zdravé, dají pár drobných. Není práce, ceny rostou, bída se už s nouzí netře, ony spolu obcují.
Já jen čekám, kdy dojde chudýmu lidu trpělivost, kdy se naserou. Ti vznětlivější vezmou útokem úřady, banky, radnice a vyhážou tu svoloč oknem ven – ale ne na hnůj, ale na bodáky, i když hnoje je tu dost. Ti klidnější si pak demokraticky zvolí své zástupce zas rudé a nebo třeba pro změnu hnědé, nácky, táborové řečníky a psychopaty.
Já už se neptám, zda k tomu dojde. Já už se jen ptám kdy.

Tagy