weby pro nejsevernější čechy

10. ročník cestovatelského festivalu Sedm divů v Krásné Lípě 2.-3.11. 2018

Cestovatelský festival 7 divů v Krásné Lípě se bude konat již po desáté!

České Švýcarsko o.p.s. a časopis Koktejl pořádají 2. – 3.listopadu 2018 jubilejní 10. ročník cestovatelského festivalu Sedm divů v Krásné Lípě v Domě Českého Švýcarska. Posláním festivalu je seznámit veřejnost nejen s cestovateli a dalekými zeměmi, ale hlavně poukázat také na globální problémy, jako je mizení živočišných druhů, velké sociální rozdíly mezi jednotlivými zeměmi, ničení životního prostředí a přírodních zdrojů apod.

Akce letos proběhne ve dvou dnech a program je opravdu pestrý. Festival v páteční podvečer zahájí cestovatelská legenda a čestný náčelník indiánského kmene Kikapů pan Miroslav Stingl, který se s námi podělí o zážitky na svých cestách za domorodými kmeny celého světa. Mezi přednášejícími jsou letos například želví patronka Hana Svobodová, která na Borneu zachraňuje mořské želvy, potápěč a fotograf Jindřich Böhm, dálková plavkyně Abhejali Bernardová, jež přeplavala 7 oceánů, svérázný kajakář a cyklista Matěj Balga, reportážní fotograf Pavel Svoboda – ten zase podnikl dalekou cestu napříč Asií a za organizaci Lékaři bez hranic nás poctí svou návštěvou pan Stanislav Havlíček a podá nám osobní svědectví o situaci uprchlíků v Bangladéši.

Letošní ročník festivalu bude moderovat sympatická cestovatelská dvojice manželé Bezděkovi alias BIGTRIP, kteří si udělali dva roky prázdnin, splnili si sen a objeli autem celý svět.

Program v pátek 2.11. a sobota 3.11. 2018:

PÁTEK 18:00 | Miroslav Stingl: Za lidmi z celého světa

SOBOTA 12:30 | Hana Svobodová: Želvy v ohrožení aneb Češi zachraňují

SOBOTA 14:00 | Jindřich Böhm: Mizející svět amazonských domorodců

SOBOTA 15:20 | Matěj Balga: Na kole a na kajaku kolem světa

SOBOTA 16:40 | Stanislav Havlíček: Svědectví z Bangladéše

SOBOTA 18:00 | Pavel Svoboda: Napříč Asií

SOBOTA 19:30 | Abhejali Bernardová: Sedmička oceánů

Na Vaši účast se těší

Mgr. Dana Štefáčková

PR a marketing

České Švýcarsko o.p.s.

Křinické nám. 1161/10

Krásná Lípa 407 46

dana.stefackova@ceskesvycarsko.cz

www.ceskesvycarsko.cz

Tagy