weby pro nejsevernější čechy

Program VMG v České Lípě na říjen 2018

Rádi bychom Vás informovali o akcích Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě na měsíc říjen 2018.

SVĚTOVÝ FESTIVAL PTACTVA – Ornitologická vycházka podél řeky Ploučnice, Neděle 7. 10. 2018, 9.00 hodin

Sraz účastníků před budovou muzea (VMG), náměstí Osvobození 297/1, Česká Lípa

Ekoporadna ORSEJ při Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě a CHKO Kokořínsko – Máchův kraj, pořádají ornitologickou vycházku s názvem „Světový festival ptactva“. Jde o vzdělávací akci pro širokou veřejnost, určenou především rodinám s dětmi. Každoročně pořádaná podzimní ornitologická vycházka kolem řeky Ploučnice je ukončena odborným stanovištěm, na kterém proběhne ukázka odchytu ptáků, jejich kroužkování, určování druhů a evidence. V průběhu vycházky se účastníci učí, jak nejlépe rozpoznat konkrétní ptačí druh podle jeho hlasového projevu a jakým způsobem chránit ptáky v naší přírodě. Trasa je nenáročná, vede okrajovou částí České Lípy, podél řeky Ploučnice. Pro účastníky budou připraveny zajímavé informační materiály.

Bližší informace u muzejní lektorky Veroniky Ličaverové, DiS.

ekoporadna@muzeumcl.cz, 774 825 089

Více informací můžete před akcí nalézt na www.muzeumcl.cz

Program je zdarma a je pořádán Vlastivědným muzeem a galerií v České Lípě a CHKO Kokořínsko – Máchův kraj, za finančního přispění Libereckého kraje.

Vypracovala Veronika Ličaverová, DiS., Muzejní lektorka

Přednáška s malou jednodenní výstavou o legendárních country skupinách, které často hrály a hrají na Českolipsku – Klubovna muzea/10. 10. 2018 od 17.00

Dne 10. října 2018 od 17 hodin pořádá Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě (příspěvková organizace Libereckého kraje) v klubovně muzea přednášku s malou jednodenní výstavou o legendárních country skupinách, které často hrály a hrají na Českolipsku. Jedná se o skupiny KTO (Kamarádi táborových ohňů), Rangers – Plavci a o skupinu Fešáci se zaměřením na legendu české country hudby Tomáše Linku, který letos slaví 50 let na hudební scéně.

Účast přislíbili: Karel Poláček (první fešácký kapelník), Robert Moucha (zpěvák a basista Fešáků), Petr Berounský (profesionální fotograf Fešáků), Sonia Kociánová (kapelnice jablonecké country skupiny Jizerská protěž – Country Sisters), Petr Švejnar (baskytarista a zpěvák jablonecké country skupiny Volupsije), Tonda Hanuš (bývalý kytarista a zpěvák jablonecké country skupiny Volupsije) a další hosté.

Bc. Marek Hofman

Oddělení historické, etnograf, sbírkový kurátor, vedoucí pobočky Vísecká rychta

S pozdravem a přáním pěkného dne

Jana Jermanová Jakubská

Oddělení výstav a propagace

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě

Nám. Osvobození 297, 470 34 Česká Lípa

Tel.: 487 824 145

www.muzeumcl.cz

Tagy