weby pro nejsevernější čechy

Jsme už součástí Švýcarska?

Samozřejmě, že my tady v Doubici jsme součástí Švýcarska, toho „Českého“, ale o to mi teď nejde. Ono je snadné to v mumraji zpráv přehlédnout, ale před chvilkou (tuším, že info se objevilo v neděli) zabavila švýcarská prokuratura peníze v bance Credit Suisse, které tam doputovaly na účty spojené s firmou České lesy. Ha? Ho? Haho? Hej? Ups… Možná, že jsem něco přehlédl či přeslechl a Česká republika se už dávno stala dalším kantonem Švýcarska. Jestli ale ne, tak mohl by mi potom někdo vysvětlit, jak je možné, že česká státní firma má bankovní účty ve Švýcarsku? Je to běžná finanční operace státní firmy, že si převádí stamilióny korun do Švýcarska? Co na to Jan Tleskač? A co na to chemický účetní Mirek Kalousek?
Doopravdy mi přijde, že tady v téhle zemi řešíme samé pitomosti. Jestli třeba prezident republiky zase někoho naštval nebo urazil akademickou otázkou, zda měli sudetští Němci viset, být zastřeleni nebo „jen vystěhováni“ a přitom princip, který nás všechny (mám na mysli „normální voliče“) štval a štve je, že tahle země slouží pár lidem jako samoobsluha na odebírání státních peněz do soukromých kapes. A v tom ohledu se, zdá se, nic moc nějak nemění.
S železnou pravidelností se opakuje velice podobný scénář, že totiž domácí policie tak nějak nic moc nevyřeší, nebo pár let váhá a pak se pojednou objeví brisantní informace o tom, že už to „Švýcaři“ (policie nebo prokuratura) nemohli vydržet a protože nikdo v Česku nereaguje, museli alespoň oni někoho zašít, nebo někomu zablokovat účty nebo mu případně zaťápnout nějakou tu tunu zlata…
No nic, jdu do Švýcarska s psiskama rozchodit ten infarkt, stejně ho mám z těch kokotů nahoře…

Tagy