weby pro nejsevernější čechy

Šluknovský správňák 2022

Po covidové odmlce jsme si se dvěma tříčlennými týmy mladých záchranářů vyrazili zasoutěžit na 4. ročník „Šluknovského správňáka“ pod záštitou města Šluknov.

Za hojného počtu návštěvníků, kteří dorazili pouze fandit, a při účasti dvaceti soutěžních týmů ze škol celého výběžku, se nám ve velké konkurenci dařilo a obsadili 1. místo v kategorii 2. stupeň ZŠ ve složení Sofie Grausgruberová, Anny Marika Nováková a Eliška Salayová. Pozadu nezůstal ani druhý tým, který získal čestné uznání (T. Žďárský, N. Kolková, M. Dubovecký).

Na šesti venkovních stanovištích se nám podařilo nasbírat nejvíce bodů za ošetření fingovaných úrazů. Mezi ně patřila autonehoda, epileptický záchvat, úraz proudem nebo předávkovaný teenager. Úrazy vypadaly díky makeupu a šikovným figurantům reálně a věrohodně.

Po skončení soutěží bylo slunečnou oblohou pro soutěžící připraveno občerstvení. Následovalo slavnostní vyhlášení v tělocvičně SLŠ a SOŠ Šluknov, kde jsme obdrželi diplomy a vítězný tým (naše děvčata) zlatý pohár a medaile.

Veronika Blechová, asistentka pedagoga
ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf

Tagy