weby pro nejsevernější čechy

Krajský přebor mladších žákyň U14 ve volejbale – šestky (říjen 2022)

V neděli 9. října 2022 proběhl ve Varnsdorfu úvod krajského přeboru mladších žákyň v šestkovém volejbale.

Info od organizátorů z TJ Slovan Varnsdorf – volejbal:

Volejbalistky již jedou naplno. Během září se rozjely všechny volejbalové soutěže.

Ve všech kategoriích proběhne soutěž systémem každý s každým a po té dle umístění dojde k rozdělení do výkonnostních lig.

Nejstarší děvčata odstartovala turnajem v Novém Boru, kde sehrála dvě utkání – jedno s SI a druhé s Ještědskou LBC. Mladé družstvo na loňské vítězky v kategorii kadetek nestačilo a prohrálo 2:0. S děvčaty z Ještědské to byl již jiný boj a bohužel se až ve třetím setu přiklonilo štěstí k soupeřkám a po bojovném výkonu to byla bohužel opět prohra 1:2. K dalšímu turnaji budou děvčata odjíždět do Turnova.

Starší žákyně sbírají zkušenosti v kategorii kadetek a začíná se vyplácet. Ve své soutěži zahájili turnaj v Turnově dvěma výhrami a jednou prohrou. Jediné družstvo, na které ten den nestačily. byla pouze Jiskra Nový Bor. Naopak dvě výhry 2:0 nad Frýdlantem a Bižuterií Jablonec bylo zlepšení nálady a dodáním energie do dalších víkendů.

Svou soutěž také zahájila děvčata v kategorii mladších žákyň. Ve čtyřkovém volejbale má TJ Slovan 3 družstva. Všechna tři zajížděla ke kvalifikačnímu turnaji také do Turnova. Družstvo A (Eliášová, Hanykýřová, Poláčková, Burgerová, Švecová) si jednou prohrou a jednou remízou zajistilo pro příští kolo účast v 2. výkonnostní lize. Družstvo B (Beránková, Křížková, Jandová, Nováková) si se soupeřkami poradilo o trochu lépe a po jedné prohře okusí příště ligu první. Družstvo C složené z našich nejmladších mladších žákyň (Málková, Holubcová, Králová, Nováčková, Hušáková, Hronková) odehrálo vyrovnaný turnaj. A i když to byl jejich úplně první počin ve větším volejbale, nedaly soupeřkám nic zadarmo – skóre 3:3 jim do dalšího turnaje zajistilo 3. ligu.

Letos hrají mladší žákyně také svou první sezónu ve volejbale šestkovém. Spojené družstvo A a B tak nastoupilo ke svému prvnímu turnaji ve varnsdorfské sportovní hale a v systému každý s každým je na domácí palubovce čekala utkání s Bižuterií JBC, TJ Turnov a Jiskrou Nový Bor. Děvčata zaslouží velkou pochvalu, jelikož na hřišti makala jako jeden muž a jediný, kdo je ten den dokázal porazit, tak bylo zkušenější družstvo borské Jiskry.

Další turnaje a spousta práce je ještě před námi a my doufáme, že se povede všem družstvům co možná nejlépe.

Krajský přebor mladších žákyň:

Šestky září 2021 ->, čtyřky září 2021 ->, šestky říjen 2020 ->, čtyřky říjen 2020 ->, šestky říjen 2019 ->, čtyřky leden 2019 ->, čtyřky listopad 2018 ->, šestky březen 2017 ->

Tagy