weby pro nejsevernější čechy

Okresní kolo 2023 – volejbal – dívky

19. 4. 2023 jsme se s našimi volejbalistkami vydali do Děčína na okresní kolo volejbalové soutěže.

Děvčata odjížděla s těžkým úkolem – obhájit loňské vítězství! První překvapení bylo zjištění počtu zúčastněných týmů – celkem 13! 4 týmy chlapecké a 9 týmů dívčích. Dívčí týmy byly rozlosovány do dvou skupin. Naše děvčata byla zařazena do skupiny A, která měla 5 týmů, kde hrál každý s každým. Čekaly je tedy 4 herní sety. Každý tým hrál jeden set do 20 bodů bez klasického dvoubodového rozdílu. Naše dívky čekal první zápas, rozehřívací, na který se zřejmě děvčata cítila více, než by měla, a tudíž zápas skončil 20:19 pro soupeřky, které byly viditelně slabší! Ve druhém zápase byly výkony výrazně lepší, a tak jsme se mohli radovat z první a dokonce i z následující druhé výhry. Poslední zápas se ve skupině hrál proti dívkám z Gymnázia Česká Kamenice a i po tomto zápasu nastalo velké radování z vytoužené výhry. Máme tedy 3 výhry a 1 prohru. Jde se počítat tabulka a postupujeme z prvního místa do finálové čtveřice, kam postupují i námi poražené dívky z posledního zápasu. Ve finále se v prvním zápase stavíme proti místním dívkám, za stavu 9:14 pro soupeřky naše dívky netuší, že finálové zápasy se hrají do 15 bodů s dvoubodovým rozdílem. Ale je to doma, vítězství 16:14 a jisté druhé místo a boj o první. Tady se naše dívky potkávají s neporaženými dívkami z Gymnázia Děčín. První polovinu hravě vedeme s několikabodovým rozdílem, soupeřky však využívají v krátké chvíli oba dva timeouty. V druhé polovině se stav vyrovnává a dochází k boji o každý balón. Za stavu 15:15 jde do tuhého. Dochází k opravdu pěkným výměnám, ale bohužel 18:16 vyhrávají soupeřky, výkonnostně stejné, ale měly o chloupek více štěstí. Turnaj končí, naše dívky odjíždí domů s nádherným druhým místem! Poslední boj nemohl být vyrovnanější! Krásná práce!

Obrovská pochvala všem našim dívkám! Za reprezentaci, za skvělé výkony a bojovnost, za vzájemnou hlasitou podporu našeho týmu, ale i za podporu jiných družstev.

Poděkování do oddílů, které se dívkám věnují a podporují rozvoj jejich pohybových aktivit.

A kdo jsou naše volejbalistky? Anny Nováková, Barča Kepková, Andy Křivohlavá, Barča Hrušková, Eliška Salayová, Anežka Heinzelová, Emča Kučmová a benjamínek Zuzka Voráčková. Holky, děkujeme!

Mgr. Lukáš Hůla, učitel TV a KICT, ZŠ Varnsdorf, nám. E. Beneše

Tagy