weby pro nejsevernější čechy

Letní sportovní hry (olympiáda) – 2. stupeň základních škol 2024 – volejbal a ringo

Experimenty u klání 2. stupně varnsdorfských základních škol a odpovídajících ročníků gymnázií i letos nebere konce, loňskou beachpřehazovanou nahradil volejbal a ringo.

Obojí se hrálo v hale. Volejbal asi vysvětlovat netřeba, s ringem to bylo pro přihlášené trochu složitější (hrálo se dvěma kroužky zároveň).


ZŠ Východní:

Novinkou olympiády po házené bylo i ringo. Tento netradiční sport byl do olympiády zařazen hlavně pro svoji netradičnost a byla tak dána šance všem, tedy i těm kteří nenavštěvují žádný sportovní kroužek, ale umí chytit a hodit – i když kroužek je něco jiného než míč : ) I v této disciplíně jsme měli dva týmy děvčat složené ze starších a mladších ( 6. a 7. třída). V této nové disciplíně se naše děvčata umístila na 8. a 7. místě.

Dalším a posledním sportem byl volejbal 4×4 – hraný na zmenšené hřiště. I zde jsme měly dva týmy děvčat, opět mladší a starší (A – 8. třída, B – 6. a 7. třída). Zde se děvčatům dařilo o poznání lépe a nakonec z toho bylo 2. místo (A) a 7. místo (B).

ZŠ Edisonova:

Dnešek byl dnem velkého sportování žáků 2. stupně. Finální sporty Olympiády ZŠ!

Dívky ringo = 2. a 5.místo!
Dívky volejbal = 3. místo!

Gymnázium Rumburk:

Tak jako o týden dříve studenti vyššího gymnázia se žáci a žákyně nižšího gymnázia účastnili ve dnech 4.-6. června 2024 třídenního sportovního klání, které bylo ukončením série soutěží zvané Olympiáda ZŠ. Tato soutěž je určená žákům základních škol a osmiletých gymnázií z Varnsdorfu a okolí. Již na jaře proběhly soutěže ve šplhu a florbalu.

Volejbal – dívky: 4. místo
Ringo – dívky: 1. místo

Mgr. Kamila Veselá

ZŠ náměstí E. Beneše:

Dnešní den, 6. června 2024, přinesl závěrečné sporty v rámci Olympiády základních škol 2024 i v kategorii dívek. Turnaje ve volejbale a ringu dívek se odehrály ve sportovní hale ve Varnsdorfu. I přesto, že jsme při skladbě týmu nemohli počítat se žákyněmi devátých tříd, podařilo se nám vytvořit dva volejbalové týmy a jeden tým pro turnaj v ringu, všechny složené pouze z žákyň šestých a sedmých tříd. Celkově se turnajů zúčastnilo osm týmů. Volejbal i ringo se hrály na zmenšených hřištích, přičemž ve volejbale hrály čtyři hráčky na každé straně, v ringu rovněž čtyři hráčky na každé straně. Volejbalový turnaj se hrál systémem na jeden vítězný set do patnácti bodů každý s každým, zatímco ringo se hrálo na jeden set do dvaceti bodů, také systémem každý s každým. Náš první volejbalový tým obsadil 6. místo a druhý tým skončil na 8. místě. V turnaji v ringu jsme obsadili 6. místo. I přes ne úplně oslnivá umístění bych chtěl všechny hráčky pochválit. Bojovaly vždy až do konce, i přes nepříznivé stavy, a jejich odhodlání bylo obdivuhodné. Pro naše dívky byl tento turnaj cennou zkušeností, jelikož měly možnost porovnat své dovednosti se staršími soupeřkami. Tyto zkušenosti jim jistě pomohou v dalším sportovním rozvoji a příští rok budou moci využít získané dovednosti a zkušenosti.

Bc. Patrik Klouda

Tagy