weby pro nejsevernější čechy

Skalními hrádky Labských pískovců 2014 – 32. ročník

Už dlouhou dobu vím, že se každé léto chodí několik různých tras pochodu Skalními hrádky Labských pískovců, ale pořád mi to nějak nevycházelo. Až letos – 32. ročník jsem v sobotu 9. srpna 2014 navštívil i já, byť jsem si vybral tu nejkratší trasu. Alespoň jsem za věděl, do čeho jdu – minimálních 12 kilometrů vedlo z Krásné Lípy přes hrad Krásný Buk, odtud do Dlouhého dolu, přes Kyjov pod Praporek, na Kyjovský hrádek, zpět do Kyjova a přes pastviny návrat do Krásné Lípy. Start u T-klubu se mi najít podařilo, stejně jako každý jsem dostal popis trasy, parádní mapu Krásnolipska a ještě k tomu Horalku na posilněnou.

Už jsem tu šlapal jak v zimě (pochod za Brtnickými ledopády), tak nedávno (částečný souběh s Köglerovou naučnou stezkou), ale dívat se je pořád nač. Počasí klaplo na jedničku, záda pod batůžkem úplně promáčená. Lidí se po trase pohybovalo dost a dost, věčná škoda, že část z nich byla individuálními turisty. Těch přihlášených na všechny trasy bylo letos 141, podrobněji viz foto.

Dokázal jsem trasu absolvovat naštěstí v takovém čase, že i po občerstvení v cíli jsem se před koncertem v Srbské Kamenici stačil zastavit doma, abych vyměnil propocené oblečení a celkově se zkulturnil. Tak zase za rok.

A pokud chcete vidět víc, na webu KČT Krásná lípa jsou další fotky –

Hany Sedláčkové

Jana Tomišky