weby pro nejsevernější čechy

Varnsdorf proti Znojmu ONLINE! (4:1)

Ilustrační foto: Jiří Laštůvka Sestavy

FK Varnsdorf: Porcal (kapitán), Breite, Zieris, Janoušek, Martan, Novotný Kouřil, Daníček, Jurča, Tvaroha, Rudnytskyy (Filip, Eliáš, Durdevič, Polanský, Landovský, Samoel)

– trenér: Zdenko Frťala

1.SC Znojmo FK: Doleček, Pokorný, Buchta (kapitán), Okleštěk, Kovačič, Odehnal, Helísek, Hříbek, Pázler, Žondra, Hudec (Hrazdílek, Kirschner, Ledecký, Janák, Andrejko)

– trenér: Oldřich Machala

Rozhodčí: Adámková, Dobrovolný – Kožár

Branky: Jurča (22´), Rudnytskyy (22´), Daníček (49´), Breite (67´) – Ledecký (38´)

Online přenos začíná v 16:30. Pro obnovení stiskněte klávesu F5.


-7´ Dnes proběhla velká výměna na poli moderování, mikrofonu se ujala mladá dívčina, která nahradila zaběhlý mužský hlas, jenž tu promlouval každých čtrnáct dní.

1´ Utkání je zahájeno, domácí vyběhli ve klasické žlutmodré kombinaci.

2´ Obránce Zieris byl v obrovské šanci! Těsně před bránou si šikovně naskakoval na hlavičku, míč ale trefil pouze do břevna. Následný závar před brankářem už znamenal faul na gólmana.

4´ První větší zranění na straně domácích. Hráč se svíjí na zemi a musí být ošetřován.

8´ Domácí zkusili několik střel na bránu, zatím míří zatraceně nepřesně.

9´ Znojmo dostalo k dispozici autové vhazování u brány Varnsdorfu, ten všem útočným výbojům zabránil dlouhým odkopem obrany.

10´ Jenže modrobílí se dostali k autu z druhé strany a následně k rohovému kopu, při němž míč z brankové čáry vyhlavičkovává jeden z domácích obránců!

11´ Z následného brejku centruje Martan, Rudnytskyy hlavou bránu míjí.

12´ Jenže Martan se dostává znovu k míčí, tentokrát posílá centr po zemi. Souboj s obráncem vyhrává Jurča, který nechytatelně umisťuje míč do sítě! (1:0)

14´ Zajímavostí dnešního utkání je žena, která pobíhá s píšťalkou v puse po zeleném pažitu. Ve druhé lize už tato pozoruhodnost přestává být pozoruhodností. Počet žen a la rozhodčích stále stoupá, jejich kvalita je mnohdy na propastně vyšší úrovni.

18´ Sám na brankáře se řítil Pázler, naštěstí byl v ofsajdu.

19´ Znojmo se teď tlačí dopředu, zkouší se dostat k bráně po stranách. Vybojovaný roh pak hráči rozehrávají nakrátko a velmi špatně, míč popadá do rukavic Porcal.

21´ Při centru teď vyběhnuvší Porcal propadá, domácí obrana naštěstí situaci uklidňuje.

22´ A další z protiútoků domácích končí gólem! Po pravé straně probíhá Rudnytskyy, jeden z modrožlutých se mu vrhá skluzem pod nohy, ale míč opět končí u Rudnytského, který v nepříjemné pozici z velkého úhlu posílá míč do brány! (2:0)

25´ Daleko od brány teď musel Porcal, avšak míč se mu odehrát podařilo. Následně se k volnému přímému kopu dostávají hosté, rozehrávají od středového kruhu.

27´ Breite předvedl skok plavmo a Adámková mu ho rádá ocenila hvizdem. Tvaroha pak posílá míč před bránu a Kouřil zkusí zakončit z dálky, jenže dost nevýrazně.

28´ Tvaroha teď výborně zapracoval u rohového praporku a ošemetnou situaci před vlastní svatyní odvrátil na roh.

30´ Jeden ze sprintující hráčů Varnsdorf při rychlé akci vpřed padá a domácí dostávají nesmyslnou výhodu, protože míč je veden po pravé straně a ležící žlutomodrý chybí ve vápně k zakončení.

31´ První žlutou kartu zápasu obdržel Kováčic, zároveň hosté střídají. Poměrně brzo odchází ze hřiště Hudec, aby ho nahradil Ledecký.

32´ Moc pěkná práce Kouřila při obraném zákroku, doslova obětoval své zdraví.

33´ Velmi nesportovně se teď zachoval Žondra, když míč už v rukavicích třímal brankář Porcal. Žondra ze Znojma ho na brankové čáře nakopnul i s míčem, snad aby oba dva dostal za tři tyče. To se samozřejmě domácím hráčům nelíbilo a sesypali se na něj. Situaci musí řešit i pomezní rozhodčí, žlutý kartonek vidí Žondra a s ním Jurča, který svého brankáře nejvíce obhajoval.

37´ Míč si do příjemné vzdálenosti od brány staví Okleštěk a z volného přímého kopu ho dokáže procedit do vápna, kde už čeká jeden z nabíhajících spoluhráčů, jenže Porcal vytáhnul exkluzivní zákrok.

38´ Střídající Ledecký se ukazuje. Když se po nepřehledné situaci před brankářem propracuje k míči, podaří se mu ho dostat za Porcala.(2:1)

41´ Kontr vede středem hřiště Rudnytskyy, jenže Breite je při zpracování přihrávky nedůrazný.

42´ Jurča byl držen v pokutovém území, jenže míč si dává přes hlavu a domácí rozehrávají pohlednou akci ve vápně, která bohužel gólem nekončí.

44´ Rozhodčí nastavuje k řádné hrací době prvního poločasu jednu jedinou minutu.

45+1´ Hra je ale rozkouskovaná a táhne se. Ale pozor! Mnoho nepřesností v pokutovém území, které chrání Porcal. Jenže Varnsdorf se nadechuje k rychlému protiútoku, jeden z domácích se řítí sám dopředu a je zfaulován na zem. Je s podivem, že Hříbek za tento zákrok vidí pouze žlutou kartu.


K vidění byl fotbal rychlý a útočný, šance se vyskytovaly na obou stranách hřiště. Musím tu ale zmínit zákulisí zápasu, protože dnešní pozdní odpoledne se stalo velkou předvolební akcí varnsdorfské odnože politického uskupení ANO (bude líp). Lidé z hnutí čekají u vchodu, rozdávají letáčky, balónky a podobné propagační předměty. V poločasovém programu promlouvají jejich lídři, podle mě věc, co se k fotbalu rozhodně nehodí.


46´Druhý poločas je v plném proudu, první akce končí faulem žlutomodrého valu.

47´ Hned po tom následuje ofsajd, ve kterém se ocitá jeden z hráčů Znojma.

48´ Jurča posílá pěkný míč před bránu, jenže toho se nikdo ani netkne. Poté se probojuje do akce Daníček, jehož střela získává opačnou faleš a končí daleko mimo tři tyče.

49´ Třetí gól domácího týmu dává Daníček! Po výstavním přechodu do útoku se po levé straně prosmýkne Breite a posílá balón před bránu. První střelu se ještě daří Dolečkovi vytěsnit, následná dorážka Daníčka už brankou končí! (3:1)

51´ No a Daníček je při chuti! Ocitá se na hranici velkého vápna, zastavuje si míč, obchází protihráče a vysílá střelu, která končí těsně mimo.

52´ Varnsdorf s klidem brání a hrozí z brejků, momentálně zkouší nepovednou střelu z otočky Martan.

53´ Za Jurču, který se také podílel na změně skóre, naskakuje do hry Filip.

56´ Nepříjemnosti před Porcalem, nakonec musí Tvaroha faulovat za žlutou kartu.

57´ Radek Porcal chytá velmi vydařený zápas, zabránil už nejméně dvoum gólům.

58´ Martan selhává v jasné gólovce! Jde sám na brankáře, kterého položí na zem, obchází ho a z nepříjemného úhlu zakončuje. Bohužel trefuje jen tyč!

59´ Nešikovný zákrok jednoho ze znojemských, kteří hrají opravdu na hranici pravidel.

60´ Přitujuje jak v publiku, kde padají nepublikovatelné výroky, tak na střdačkách. Tam na sebe zběsile gestikulují trenéři ze svých vyznačených prostorů.

61´ Jedovatou střelu vysílá z přímáku Martan, Doleček s problémy vyráží.

63´ Ve vápně se pěkně uvolňuje Janoušek, jenže Odehnal mu do střely vloží nohu a zapříčíní tím exekuci rohového kopu.

64´ Varnsdorf je teď na koni, jenže zahazuje šanci za šancí.

65´ Osmnáctka s devatenáctkou teď předvedli nádhernou kombinaci, výstavní patička udělala divákům radost.

66´ Na atraktivní mač si našlo cestu 1050 diváků!

67´ Z autového vhazování vzniká další gól. Jeden z žlutomodrých se chopí míče a posadí ho Breitemu na hlavu, jenž ho těsně před bránou zasadí do správného místa! (4:1)

69´ Radek Buchta ze Znojma vidí žlutou kartu, za ošklivý šlapák pak i osmnáctiletý obránce Pokorný.

71´ Další loženka pro žlutomodré, neproměněná. Znojmo je takříkajíc v rozkladu. Za útočný faul vidí katonek barvy žluté útočník Martan.

72´ Kouřil si připsává důležité plus za výborný obranný zákrok.

74´ Volný přímý kop si na svou osobu vybojoval Tvaroha. V té chvíli za Martana nastupuje Durdevič.

75´ Kouřil poslal střelu po zemi, aby ji Doleček neviděl, jenže mířil nepřesně. Po zahrání akce Znojmo využívání střídání, Hrazdílek nahrazuje Kovačice.

77´ Kluci z Varnsdorfu si už evidentně hrají „pro radost“ a dostávají za to od Znojma pěkně naloženo.

79´ Tvaroha nádherně zapracoval ve vápně soupeře, dvakrát se dostal k míči a ve vzduchu smrděl gól.

80´ Musíme pochválit habána Kouřila, dnes hraje s přehledem a své obranné povinnosti plní obezřetně.

82´ Znojmo se už drahnou chvíli nedostalo k bráně, kam by mělo sázet své údery, kombinuje pouze žlutomodrá sestava.

84´ Hosté by rádi vstřelili alespoň svůj druhý gól, všichni hráči se ženou dopředu a Varnsdorfu se při rychlých protiútocích otevírají stále větší okna.

85´ Pavlo Rudnytskyy dnes dohrál, Ivo Polanský ho nahradí.

87´ K jednomu z posledních odkopů se chystá brankář domácích Radek Porcal.

88´ „Jéééé!“ zní Kotlinou, když stojí Žondra sám před brankářem a míč pošle mimo.

89´ Utkání se už spíše dohrává a míč je víc ve vzduchu než na kopačkách hráčů.

90´ Rozhodčí nastavuje dvě minuty, Varnsdorf se pokouší dostat dopředu, Znojmo hraje v křeči a nervózně.

90+1´ Dopředu se sám hnal Durdevič, ale ani on neměl síly, aby předeběhl dotírajícího Pokorného, který následně ulehl v křečích.

Utkání je dohráno, Varnsdorf vítězí 4:1 nad Znojmem. Děkujeme za pozornost!