weby pro nejsevernější čechy

Ještě pár poznámek k Zeleňáku /2012/ a FOTKY Lukáše Bíby

Tour de Zeleňák v sobě spojuje sportovní a společenský rozměr, který ideálním způsobem naznačuje, jak mohou věci fungovat, když lidé chtějí. Závod, který vznikl z hecu udržuje parta nadšenců a dělají tak radost sobě a ostaním. To je skvělé a patří jim za to dík.
V naší první, téměř kompletní, zprávě jsme vynechali několik drobností, které se tu pokusím doplnit.

Ještě v pátek v noci i v sobotu ráno bylo neobyčejně hnusné počasí. To, že se nakonec vyčasilo má hned několik důvodů Jednak fotograf Lukáš Bíba hledal tak dlouho meteorologický server, který přinášel dobré zprávy až ho nakonec našel (anebo si ho prostě vymyslel), čarovalo se i v Rumburském Metru, kde hrál pro Schrödingerův institut Milan Buričín a jeho vystoupení provázely modlitby za NEdéšť. A potom v tom má také prsty Herby, který řekl: když budem hodně chtít a bude nás dost, tak prostě bude hezky (anebo to bude aspoň hezký!)

Dále: triko v naší soutěži měl teoreticky vyhrát Brabčák, protože jako jediný odpověděl správně, že na startu závodu se nebude podílet Jozef Regec. Protože byl ale v tu chvíli asi i jediný kdo to věděl, ať si tričko pěkně koupí sám!

Letos poprvé také závod nestartoval pan Jansa, kterému v tom zabránili drobné zdravotní potíže. Organizátoři mu přejí brzké uzdravení a těší se, že ho přivítají na příštím ročníku.

Se startovací pistolkou byl ovšem na startu další „otec — zakladatel“, pan Kafka. Startovacím praporem mával pan Dorňák.

Jedinou občerstvovací stanicí byla brtnická restaurace U Krkovičky a František rozléval na naléval tradičně pivo a vodu. Kromě kulečníku to byl letos jediný zdravý pohyb.

Závod samotný proběhl bez problémů až na několik drobných pádů a odřenin (a píchlých galusek; stavba v kanalizace v Dolní Poustevně ještě prostě není hotová), nepříjemnosti se ale děly v ulicích Rumburka. Policisté měli nahlášený jeden případ vyloupení automobilu (a odcizení závodního kola) a ještě jeden pokus o totéž. Bohužel.

Naopak tři kola obdrželi klienti Agentury Pondělí a to od již zmiňovaného Schrödingerova institutu, který právě 1. září začal ve výběžku(eu) oficiálně fungovat.

1. září je ovšem i datum, kdy byl poprvé vyslýchán jediný pořádný rumburský disident Ivan Kožíšek. Jako zvláštní dar patřil právě jemu koncert skupiny Garage. (Hodně zdraví, Ivane!)

To je snad úplně všechno, jestli je co dodat, neváhejte to připsat do komentářů.

A ještě pár (má jich asi tak milion) fotek od Lukáše Bíby.

A ještě vlastně jedna fotka. Tady jsme jako profíci zklamali, ale díky za to, že máme spoustu šikulů, kteří nás dokáží zastoupit!

Tagy