weby pro nejsevernější čechy

Kytlický minitriatlon v rámci seriálu Lužický horal již tuto sobotu 8. srpna 2015

Všem sportovním nadšencům je určen 29. ročník Kytlického minitriatlonu, který bude odstartován již tuto sobotu 8. 8. 2015.

I letos je závod zařazen do populárního outdoorového seriálu Lužický horal. Triatlon v Kytlici se za svou téměř třicetiletou historii stal legendou mezi sportovními akcemi v Lužických horách a je vyhledávaný u všech výkonnostních kategorií – zkušených triatletů i amatérských a začínajících sportovců.

Závodníci absolvují půl kilometru plavání v koupališti, jehož voda je i po horkých dnech velice osvěžující a pro Kytlici přímo typická. Druhou disciplínou je kolo s členitou a poměrně rychlou šestnáctikilometrovou trasou pro horské či trekové kolo, která se vlní po silničkách a lesních cestách Lužických hor. Na závěr běh, který je právem považován za lahůdku, nejkrásnější a nejtěžší část triatlonu. Běžecký okruh měří 7 km přes kopce, lesy, louky a pastviny. Kdo si netroufne zdolat všechny tři disciplíny sám, má možnost využít start v družstvu.

Prezentace a příjem přihlášek proběhne na kytlickém hřišti v den konání akce od 8:30 do 10 hodin. Start závodu je rozdělen do dvou vln se startem v 11:00 a 11:20. Závod pořádá SKI Polevsko ve spolupráci s TJ Kytlice, které propůjčilo svůj pozemek. Vítěze čekají zajímavé ceny a všechny ostatní losování tomboly. Vzhledem práci na silnici musí závodníci počítat s objízdnou trasou ze směru od České Kamenice a Chřibské a zdržením několik minut. Další informace ke Kytlickému minitriatlonu jsou na www.skipolevsko.cz

Seriál Lužický horal vyvrcholí 22.8. za podpory Pivovaru Cvikov zbrusu novým závodem Pivovarské MTBO ve Cvikově spolu se slavnostním vyhlášením seriálu. Více informací k seriálu najdou zájemci na webových stránkách www.luzickyhoral.cz

Jan Šmíd, SKI Polevsko

063_Kytlicky_triatlon_2014.jpg

Foto: M. Petrtýl

Tagy