weby pro nejsevernější čechy

Turisťák 2. A v Jetřichovicích

Ráno v sobotu 24. září 2016 jsme se třídou v rámci turistického kroužku jeli stanovat do Jetřichovic. Akce byla dobrovolná, takže nás tam bylo jenom tucet, ale i tak tam byla velká sranda.

Kolem deváté hodiny ranní jsme dorazili do Jetřichovic. Přišli jsme do kempu a tam jsme si postavili stany a připravili vše, co jsme potřebovali. Paní učitelka nás nechala chvíli si po postavení odpočinout a pak už si nás svolala a říkala nám. jak bychom se v okolí měli chovat. Pak jsme vyrazili na různé vyhlídky v okolí. Šli jsme na Mariinu vyhlídku, Rudolfův kámen a spoustu dalších míst. Nakonec jsme to zakončili odpočinkem na Tokání, kde jsme byli i na seznamováku. Potom už nás nechala paní učitelka jít samy nazpátek do Jetřichovic. Když jsme přišli do kempu, tak jsme šli všichni pro dříví, ale museli jsme přebrodit řeku a chudák Tomáš spadl do vody. Když jsme měli dostatek dříví, tak už byla tma a my se pokoušeli zapálit oheň. Trochu nám to nešlo, tak jsme použili papírový kapesník a nakonec to po nějaké té době šlo. Když se nám to podařilo zapálit, jeden spolužák si vzal jablko a začal si ho tam opékat. Po upečení nám dal všem ochutnat, aby toho ale nebylo dost, tak si Jolanka vytáhla sušenky a začala je opékat a taky to začala rozdávat. Adam si řekl, že toho není dost, a tak si vytáhl gumové medvídky, všem je rozdal a všichni jsme si je opékali. Abych to shrnula, tak to byla strašná zábava.

Příští den jsme si šli všichni koupit něco do místního krámku a Adam s Danem šli chytat pokémony. Nakonec to dopadlo tak, že jsme si všichni vytáhli mobily a šli jsme chytat s nimi. Když už bylo dost pozdě, tak jsme se vrátili do kempu. Tam jsme viděli spolužáky, jak staví hráz přes řeku, tak jsme jim šli všichni pomoct. Po několika hodinách si Valča, Tomáš a Adam vzali ponožky a šli bez bot do vody sbírat kameny na stavení hráze. Po chvíli jsem si já taky sundala boty a šla do vody, Filip a Egor už na to taky kašlali a šli bosi. Po tak jedné hodině jsme měli hráz hotovou a vyzvali paní učitelku ji ověřit. Hráz se zdála pevná, a pevná taky byla, takže tam paní učitelka nespadla. Celkově se mi ten výlet opravdu líbil a těším se na další.

Napsala žákyně Mai Lucie Šírková

Fotila (většinou) učitelka Lenka Havlíčková

https://youtu.be/rEvVxzfXZJo

Tagy