weby pro nejsevernější čechy

Zahájení sezóny 2017: Výstava Jiřího Suchého – hot glass painting

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě zahajují novou sezónu 2017 výstavou Jiřího Suchého nazvanou hot glass painting. Malba horkým sklem je pro autora zásadní, je to hra s živým, neuchopitelným a nepředvídatelným materiálem.

Po dvou měsících opět otvíráme Vlastivědné muzeum a galerii v České Lípě pro veřejnost. Sezónu 2017 zahájíme výstavou Jiřího Suchého v ambitu muzea, která nese název hot glass painting. Malba horkým sklem je pro autora zásadní, je to hra s živým, neuchopitelným a nepředvídatelným materiálem.

Jiří Suchý se narodil v roce 1972 v Litoměřicích, studoval uměleckořemeslné zpracování skla v Novém Boru a po té architekturu a design u profesora Bořka Šípka a Jiřího Pelcla v Praze. V současné době působí jako učitel ateliéru designu a zástupce ředitele Vyšší odborné školy sklářské v Nové Boru. Vystavoval po celé České republice, ale i v Německu a Holandsku. Jeho díla se prodávají i v daleké Číně, USA nebo Švédsku.

Vernisáž výstavy proběhne v Biberově síni v ambitu muzea ve čtvrtek 2. 3. od 17.00 a navštívit ji můžete až do 21. 5. 2017.

S pozdravem a přáním pěkného dne

Jana Jermanová Jakubská

Vedoucí oddělení výstav, výchovy, propagace a galerie

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě

Nám. Osvobození 297, 470 34 Č. L.

Tel.: 487 824 145, 702 000 096

www.muzeumcl.cz

Tagy