weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – třicátý druhý týden roku 2016

Možná na konci týdne poleví mrazy a deště a zase se na chvíli udělá léto, takže co se bude kde dít?

V pátek 12. srpna 2016 začíná v Krásné Lípě 34. ročník dálkových pochodů skalními hrádky Labských pískovců. Přes každoroční vyhrožování, že stovka je stejně zbytečná jako 3 dny trvání i letos. A i letos plavání v Kyjově, cyklotrasa, navíc naučná trasa Městským parkem pro rodiče a děti nebo trasa pro maminky s kočárky pod odborným vedením cvičitelky fitMAMI. Až do neděle je z čeho vybírat.

V sobotu 13. srpna 2016 třeba 6. ročník lužických sedmistovek, kytlický minitriatlon, rodeo v Němcích, rock ve Filipově, baroko v Krásné Lípě. To nej se ale soustřeďuje do Jiřetína pod Jedlovou, kde v rámci takové „úsporné diskotéky“ proběhnou Tolštejnské slavnosti, jarmark Tolštejnského panství a v rámci Tolštejnského krasodění módní přehlídka Sen o moři.

V neděli 14. srpna 2016 má startovat od Lidovky ve VDF další roční Tour de Jedlová, v tu samou hodinu z Mezí Louky vyrazí zájemci se strážcem NP k Pravčické bráně a odpoledne samozřejmě Filipov a varhany.

Ostatní si vyberte a najděte podle svého. Je samozřejmě stále mnoho akcí, které nám zůstávají utajeny. To, o čem náhodou víme, vám nabízíme jako vždy i prostřednictvím plakátků nebo našeho kalendáře.