weby pro nejsevernější čechy

Zámecké slavnosti 2019 ve Šluknově

V pátek 28. června 2019 začaly letošní již XIV. Zámecké slavnosti. Utíká to. V podvečer se po oficiálním zahájení starostkou Šluknova paní Mgr. Džumanovou představily kapely Voxel a posléze i Kabát revival WEST. Po celý druhý den slavností se střídala na podiu i v areálu parku vystoupení středověkých rytířů či halapartníků, k poslechu hrála dobová kapela Bardi, renesanční tance tančily dámy ze skupiny Evadeés. Pro děti se na malé scéně se předvedli Maxíci, bylo i loutkové divadlo a mažoretky. Odpoledne všechny potěšil svým zpěvem Jožka Černý s kapelou.

Město Šluknov letos slaví 660. výročí povýšení na město a proto jako malý dárek k tomuto výročí si vedení města nechalo zhotovit městskou vlajku. Křest nové vlajky proběhl právě v rámci Zámeckých slavnosti za účasti hejtmana Ústeckého kraje pana Oldřicha Bubeníčka a paní starostky Mgr. Džumanové a dalších představitelů města. Vlastní křest vlajky provedl šluknovský arciděkan Pavel Procházka.

Po vystoupení žáků ZUŠ Šluknov vyvrcholil večerní program koncertem Davida Kollera. Po něm  vystoupila velmi zajímavá revivalová kapela – Kroky Michala Davida. Můžeme si o revivalových kapelách a Michalu Davidovi myslet cokoliv, ale tahle skupina se opravdu dala poslouchat a bylo se i na co dívat. Po odpolední bitvě v zámeckém parku následovala ještě noční pirátská ohnivá show na zámeckém rybníku zakončená ohňostrojem.

Pohled dalšíma očima:

Zámecké slavnosti 2018 ->, zámecké slavnosti 2017 ->, zámecké slavnosti 2016 ->, zámecké slavnosti 2015 ->, zámecké slavnosti 2014 poprvé ->, zámecké slavnosti 2014 podruhé ->, zámecké slavnosti 2012 poprvé ->, zámecké slavnosti 2012 podruhé ->

Tagy