weby pro nejsevernější čechy

Fotografie v Loretě Rumburk ukazují noční Prahu

V ambitu Lorety Rumburk probíhá od 18. 9. do 31. 10. 2019 výstava fotografií Miroslava Jeništy.

Výstava „Noční Praha“ je přístupná od úterý do soboty mezi 10.00 až 17.00 hod. Vstupné je 60 Kč / 40 Kč. Opožděná vernisáž výstavy proběhla v neděli 22. 9. 2019 od 15.00 hod. v rámci akce Den otevřených dveří Via Sacra 2019.

Amatérský fotograf ing. Miroslav Jeništa žije v Rumburku. Jeho autorské zaměření je všeobecné, věnuje se focení krajiny, makrofotografiím a snímkům nočních měst. Volbu tématu pro rumburskou výstavu zdůvodňuje M. Jeništa slovy: „V noci jsou místa ve městě magická. Přes den v nich chodí spousta lidí a město tak nevnímá. Tatáž místa nabízí jiný pohled než za denního světla.“ Poprvé M. Jeništa vystavoval v Novém Boru. Aktuálně se s jeho tvorbou setkáme rovněž v Městské knihovně ve Varnsdorfu, kde probíhá výstava neformálního spolku Fotografové nejen z výběžku.

Výstava snímků Miroslava Jeništy v rumburské Loretě navazuje na předchozí prezentace fotografů ze Šluknovska Českého Švýcarska. V minulých letech tu své snímky představil, např. Zdeněk Patzelt, Václav Sojka, Jiří Stejskal a Josef Zoser.

Tagy