weby pro nejsevernější čechy

Česká Kamenice a Veletrh cestovního ruchu pro Lužické hory a České Švýcarsko

V České Kamenici, městě, kde se unikátně setkávají hranice 3 CHKO, se ve čtvrtek 6. února 2020 konal druhý ročník veletrhu cestovního ruchu dvou turistických destinací.

Po loňském ročníku, konaném v prostorách pivovaru Cvikov v režii tehdy nově vzniklé destinace Lužické a Žitavské hory, se akce letos přesunula do podstatně větších prostor Domu kultury v České Kamenici a o její průběh se postarala rovným dílem o.p.s. České Švýcarsko a DMO Lužické hory. Akce poněkud nabobtnala, zájemců byl plný sál.

Různorodé a pestré přednášky, prezentace, diskuze na pódiu zabíraly široké spektrum od návodů na spolupráci turistických svazů se soukromými podnikateli po představení kulturních programů (např. Lípa Musica). Po stranách sálu se prezentovala města, místa, muzea či výrobci ocenění regionální značkou. Byla představena řada novotou vonících propagačních materiálů (např. nový cestovatelský deník, děčínský časopis pro turisty, kalendář turistických akcí 2020 KČT, propagace Křišťálového údolí) i termíny nejrůznějších akcí, ať už k plánovanému zahájení turistické sezóny na jaře letošního roku nebo až do vánoc. A neméně důležitou součástí bylo samozřejmě osobní setkávání účastníků a zákulisní diskuze a domlouvání všeho možného.

Škoda jen, že pojem veletrh ne zcela přesně vystihuje podstatu akce a je pro někoho matoucí. Není totiž určen pro širokou veřejnost, ale jen pro tu odbornou (čemuž odpovídá poplatek za účast). Akce pro běžné zájemce v regionu chybí – pokud někdo hledá tipy, pak lze doporučit Jablonec nad Nisou a Euroregiontour na počátku března (s tím mám osobně dobré zkušenosti).


Tagy