weby pro nejsevernější čechy

Letní sportovní hry (olympiáda) – 2. stupeň základních škol 2024 – malá kopaná (a celkové vyhodnocení)

Letošní klání 2. stupně varnsdorfských základních škol a odpovídajících ročníků gymnázií skončilo ve čtvrtek 6. června 2024. Krom volejbalu a ringa v hale se na venkovní ploše hrála také malá kopaná.

Hrálo se na trávě za sportovní halou na dvou hřištích. Po ukončení nejen vyhodnocení malé kopané, ale také celých letních sportovních her 2. stupně.





ZŠ Náměstí E. Beneše:

OLYMPIÁDA ZŠ 2024 – CELKOVÉ VÝSLEDKY

Dnešním dnem se uzavřela Olympiáda základních škol 2024, která přinesla spoustu napínavých sportovních zápolení a povedených výkonů našich žáků. Na venkovním travnatém hřišti za sportovní halou ve Varnsdorfu se odehrál turnaj v malé kopané chlapců. I přesto, že jsme při skladbě týmu nemohli počítat s žáky deváté třídy, podařilo se nám vytvořit dva týmy složené převážně ze zástupců šestých a sedmých tříd. Celkem se turnaje zúčastnilo osm týmů, které byly rozděleny do dvou skupin po čtyřech týmech. Každé utkání mělo délku deset minut. Po odehrání skupinové části následoval pro každý tým rozhodující zápas, který určoval, zda tým bude hrát skupinu o 1. až 4. místo, nebo skupinu o 5. až 8. místo. Jeden z našich týmů svůj souboj zvládl a postoupil do „Final Four“, zatímco druhý tým smolně prohrál až po penaltách a musel se spokojit se skupinou o 5. až 8. místo. Tým, který nepostoupil do skupiny o 1. až 4. místo, nakonec obsadil celkově 7. místo. Druhý náš tým, který se probojoval do „Final Four“, si vedl velmi dobře a zaznamenal během turnaje jedinou porážku. Nedokázal zopakovat své vítězství ze skupiny nad ZŠ Edisonova Varnsdorf a umístil se na skvělém 2. místě. I přestože oba naše týmy byly složeny spíše z mladších žáků, předvedly výkony nad očekávání. Naši chlapci zazářili a i díky tomu se v celkovém pořadí Olympiády ZŠ umístili na čtvrtém místě. Tento výsledek je i tak velkým úspěchem, zejména vzhledem k silné konkurenci a mladému složení našeho týmu.

Co se týče dívek, i když se dnes ve volejbale a ringu neumístily na nejvyšších příčkách, jejich celkové výsledky ze všech soutěží jim zajistily krásné 3. místo! Což považujeme za velký úspěch stejně jako u chlapců vzhledem k mladému složení našeho týmů.

Všem reprezentantům naší školy patří obrovský dík za skvělou reprezentaci školy a jejich nasazení ve všech disciplínách. Přejeme jim mnoho úspěchů v příštím roce a těšíme se na další skvělé sportovní výkony.

Bc. Patrik Klouda


ZŠ Východní:

Čtvrteční závěr olympiády patřil hned třem sportům – fotbalu, volejbalu a ringu

Do fotbalového turnaje jsme postavili dva týmy (A – 9. a 8. třída, B – 6. třída). I když momentálně nemáme ve škole žádného fotbalistu všichni celý den bojovali a předváděli ty nejlepší výkony. na závěr z toho bylo 8. a 7. místo.

Na závěr proběhlo celkové vyhlášení, do které byl započítán ještě šplh (v březnu) a florbal (v březnu), kde se naše škola umístila na 5. místě dívky a stejně tak i chlapci 

Všem zúčastněným děkujeme za vzornou reprezentaci školy.

Gymnázium Rumburk:

Tak jako o týden dříve studenti vyššího gymnázia se žáci a žákyně nižšího gymnázia účastnili ve dnech 4.-6. června 2024 třídenního sportovního klání, které bylo ukončením série soutěží zvané Olympiáda ZŠ. Tato soutěž je určená žákům základních škol a osmiletých gymnázií z Varnsdorfu a okolí. Již na jaře proběhly soutěže ve šplhu a florbalu.

Vzhledem k rozsahu olympiády se do klání zapojila velká část žáků primy, sekundy, tercie a kvarty a naši školu reprezentovali více než výtečně. Po sečtení všech výsledků žákyně Gymnázia Rumburk obsadily krásné 2. místo, kdy je porazil pouze náš tradiční rival Gymnázium Varnsdorf. Žáci mohli dokonce zvítězit, neboť se ZŠ Edisonova měli nejvýhodnější bodový součet. Protože ale při shodě bodů rozhodovalo umístění v kopané, kde jsme skončili hůře, získala pomyslnou zlatou příčku „Edisonka“ a my se museli spokojit s dalším stříbrem.

Přesto ale můžeme být spokojeni, protože naší žáci a žákyně opět obsadili přední příčky. Všem děkujeme za reprezentaci školy.

Malá kopaná – chlapci: 4. místo

Mgr. Kamila Veselá

ZŠ Edisonova:

Dnešek byl dnem velkého sportování žáků 2. stupně. Finální sporty Olympiády ZŠ!

Chlapci fotbal = 1. místo!

Chlapci tak vyhráli celou sportovní olympiádu!



Rok 2023 ->, rok 2019 ->,

Tagy