weby pro nejsevernější čechy

Polevská lyže 2016

Polevská lyže v rámci seriálu Lužický horal: rozhodne počasí a sněhová nadílka!

Na neděli 17. 1. 2016 plánují polevští běžkaři ze SKI Polevsko první běžkařský závod této sezóny, Polevskou lyži, která je zároveň úvodním podnikem outdoorového seriálu Lužický horal. Počasí během tohoto týdne rozhodne o konání běžkařského klání. I když na polevské tratě v Lužických horách vyrazili o uplynulém víkendu první nadšení běžkaři, v současnosti leží na běžeckých tratích pouze nesouvislá sněhová pokrývka. Během tohoto týdne má napadnout nový sníh a lyžařské podmínky se mají podle předpovědi meteorologů změnit k lepšímu. Nyní čekáme na nový sníh. O tom, zda se závod uskuteční v termínu 17. 1. 2016 bude rozhodnuto nejpozději do pátku 15. 1. do 17 hod. v závislosti na aktuálních sněhových podmínkách.

Běžkařský závod Polevská lyže se jede klasickou technikou na strojově upravených tratích v okolí Polevska, které se nacházejí na Novoborsku na hranici Libereckého a Ústeckého kraje. Vítěz závodu je každoročně vyrytý zlatým písmem na historickou lyži – klenot polevských běžkařů. Zároveň tři nejlepší ve své kategorii si odnesou unikátní medaile vytvořené přímo pro tento závod. Součástí akce je i závod dětí. Pokud sněhové podmínky dovolí, prezentace se uskuteční v neděli 17.1. od 8:30 do 9:30 v budově obecního úřadu v Polevsku. Start dětí je plánován na 10. hodinu, dospělí se na trať vydají v půl jedenácté z Jedličné.

Informace a propozice k závodu budou zveřejněny na facebookových a webových stránkách SKI Polevsko www.skipolevsko.cz. V případě dobrých sněhových podmínek bude zahájena strojová uprava běžeckých tratí v okolí Polevska. Dalším a zároveň nějtěžším závodem v běhu na lyžích na Polevsku je Lužická třicítka, která se koná na konci ledna.

Seriál Lužický horal, jehož je Polevská lyže úvodním podnikem, představuje sedm netradičních závodů v krásné přírodě Novoborska, které kombinují zimní i letní aktivity: běh na lyžích, běh, horské kolo, duatlon, triatlon a orientační závod na horských kolech MTBO. Všechny akce spojuje atraktivní prostředí Lužických hor. Seriál je určen pro každého, kdo má zájem o porci krásné přírody, dávku adrenalinu a špetku dobrodružství s nezdolnou touhou poznat tento kraj. Zavede Vás mezi skály a hluboká údolí do okolí Radvance, přes kopce, lesy a pastviny do okolí Polevska, do samotného srdce Lužických hor do malebné Kytlice a nakonec na Cvikovsko mezi tajemné lužickohorské hvozdy. Ve třech kategoriích muži, ženy, veteráni se tak utkají vyznavači adrenalinových sportů o titul Lužického horala a horalky Veškeré informace, termíny a výsledky nejdete na www.luzickyhoral.cz.

Termíny závodů seriálu Lužický horal:

1. Polevská lyže 17. 1. 2016

2. Klíčový běh 19. 3. 2016

3. Běh Údolím samoty 1. 5. 2016

4. Radvaneckej Šajn Kap 6. 5. 2016

5. X duathlon Kytlice 28. 5. 2016

6. Kytlický minitriathlon 13. 8. 2016

7. Pivovarské MTBO Cvikov 24. 9. 2016

Jan Šmíd

SKI POLEVSKO, oddíl běhu na lyžích

Polevsko 152, 471 16 POLEVSKO

email: ski.polevsko@email.cz

web: www.skipolevsko.estranky.cz

Tel.: 604 375 303, 604 676 359, 487 725 744

IČ: 62237292

Č.účtu:43-1708990227/0100

SKI Polevsko je členem Svazu lyžařů ČR, Sportovní unie Českolipska a Českého svazu tělesné výchovy.

SKI Polevsko děkuje za podporu: Městu Nový Bor, Obci Polevsko, Obci Kytlice, obcím sdruženým ve Svazku obcí Novoborska, Libereckému kraji, nadaci Preciosa.

Dále nás podpořily firmy: PERI Jesenice u Prahy, 3 L studio Č. Lípa, Zahradnictví Doubek N.Bor, KUR SPORT, PRECIOSA – LUSTRY a.s., NIKE, DRIS N. Bor, Hanibal, Aktivit N. Bor, Sedita, Hostinec Polevsko, Ludvík Táborský N. Bor, Astera Design, ORION – Nestlé, Eleven sportswear, Hervis sport, KM Prona, Crystalex, AVE CZ.

Mediální partneři: Českolipský deník, Děčínský deník, www.i-noviny.cz, www.bikebase.cz, www.kudyznudy.cz, www.horydoly.cz, Rádio Contact Liberec, Naše děčínsko.

Tagy