weby pro nejsevernější čechy

Na Vísecké rychtě v Kravařích se chystají Velikonoce

Srdečně Vás zveme na další, tentokrát velikonoční, akci na Vísecké rychtě v Kravařích 19. 3. 2016 od 10.00 do 16.00 hod.

Po masopustním veselí pokračuje program na Vísecké rychtě v Kravařích další akcí, kterou jsou Velikonoce. Pracovníci rychty a Vlastivědného muzea se budou těšit na návštěvníky v sobotu 19. března 2016 od desíti do šestnácti hodin.

Nabídka sobotního dne je určena hlavně rodinám, které chtějí strávit příjemný den na venkově v přátelské atmosféře a přitom se dozvědět něco o světě dávných velikonočních tradic. Dopoledne, v 11,30 hodin, vystoupí folklórní soubor Patašpička z Jablonného v Podještědí společně s Lusatia Consort ze Cvikova. Pro návštěvníky si připravili příběh „O svaté Zdislavě“.

Za účasti souborů bude také ve 12,30 hodin vynesena do Bobřího potoka smrtka symbolizující uplynulou zimu. K průvodu se může přidat každý, kdo se bude chtít tímto starodávným způsobem rozloučit se zimou.

Atmosféře Velikonoc budou odpovídat také rukodělné dílničky, v rámci kterých si budou moci děti i dospělí vyrobit kraslici nebo si zkusit umotat z těsta jidáška. V kamenné ohradě za rychtou se budou prohánět kůzlátka a jehňátka, která k nám doveze útulek BONA v Kozlů. Při této příležitosti je možné přispět během akce také na opuštěná zvířátka.

Součástí programů na rychtě je řemeslný jarmark s keramikou, textilními výrobky a květinovými dekoracemi. Chybět nebude ani občerstvení – letos k nám zavítá David Konrád (Retro bufet) z Nového Boru a kromě guláše a halušek nabídne také například skvělé domácí kremrole.

Budeme se na Vás těšit.

S pozdravem a přáním pěkného dne

Jana Jermanová Jakubská

Oddělení výstav a propagace

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě

Nám. Osvobození 297, 470 34 Č. L.

Tel.: 487 824 145

www.muzeumcl.cz

Tagy