weby pro nejsevernější čechy

Pro pedagogy proběhnou od března do května čtyři vzdělávací kurzy

Díky podpoře ze Státního fondu životního prostředí v rámci projektu: „České Švýcarsko o.p.s. a SEVER: společně za stejným cílem“ proběhnou během jara v Českém Švýcarsku další čtyři vzdělávací kurzy zaměřené na environmentální výchovu.

První z kurzů proběhne v březnu v Městské knihovně Děčín, další pak budou realizovány v Domě Českého Švýcarska v Krásné Lípě. Některé vzdělávací aktivity se uskuteční i přímo v přírodě, a to v městském parku v Krásné Lípě. O kurzy je velký zájem a téměř všechny jsou již zaplněny. Pedagogové se mohou těšit na kurz Environmentální výchova v ročních obdobích – inspirace jaro, léto s lektorkou Bc. Lenkou Hronešovou, kurz Les ve škole s lektory ze vzdělávacího centra Tereza, nebo kurz na téma voda: Studánky víly Rozárky s lektorkou Mgr. Janou Modrou. Na závěr je naplánován kurz Zážitková pedagogika v praxi – od vzdělávací organizace Prázdninová škola Lipnice.

Kromě kurzů pro pedagogy připravujeme i kurz pro pracovníky informačních středisek regionu, kteří se před nadcházející sezónou dozví aktuální informace z Českosaského Švýcarska.

Ani veřejnost nebude ochuzena, protože uspořádáme opět několik exkurzí po stopách člověka v krajině, např. zopakujeme velmi úspěšnou exkurzi s Mgr. Natálií Belisovou na téma stará lesní řemesla Českého Švýcarska, a to 14. 5. 2017.

Projekt, ze kterého všechny tyto aktivity probíhají, skončí v srpnu letošního roku. Vzhledem k velkému zájmu o vzdělávací kurzy i exkurze, budeme do té doby hledat další možnosti, jak na této projekt plynule navázat. Více o jednotlivých akcích najdete na stránkách: www.ceskesvycarsko.cz.

Ing. Jarmila Judová

koordinátorka vzdělávání České Švýcarsko o.p.s.

Křinické nám. 1161/10

Krásná Lípa 407 46

Tel: +420 412 383 000

jarmila.judova@ceskesvycarsko.cz

Těšíme se na Vás v Českém Švýcarsku – evropské excelentní destinaci

www.ceskesvycarsko.cz

Tagy