weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (podvaadvacáté v roce 2017)

V půli týdne se lámou měsíce a momentálně teploty lámou rekordy.

V pondělí 29. května 2017 tu máme jen pozvánku do Liberce do knihovny:

Srdečně Vás zveme na vzpomínkový koncert k odkazu významného českého skladatele Josefa Bohuslava Foerstera, který se u nás v knihovně koná od 18 hodin. Na koncertě s názvem Hudba v exilu zazní též i skladby z díla Bohuslava Martinů a Karla Boleslava Jiráka. Věříme, že účinkující netřeba představovat – za doprovodu klavírního virtuosa Daniela Wiesnera vystoupí známá mezzosopranistka Olga Černá.

V úterý 30. května 2017 dopoledne ve Varnsdorfu Letní sportovní hry mládeže pro střední školy a učiliště Šluknovského výběžku, a aby toho nebylo málo, hned zároveň florbal, plavání a stolní tenis. Odpoledne patří na mnoha místech akci ZUŠ OPEN, podporované nadací Magdaleny Kožené – jedná se o propagaci jedinečného vzdělávání mládeže v ZUŠkách.

Ve středu 31. května 2017 ve Varnsdorfu pokračují sportovky, na řadu přijde fotbal a volejbal. V Městském divadle jako předzvěst Tanambourrée Od Madlenky k Madle pro SŠ. A v Rumburku na náměstí přeložený Den Země.

Ve čtvrtek 1. června 2017 vyvrcholí sprtovky ve Varnsdorfu v Kotlině atletikou. Na rozmezí Vlčí Hory a Zahrad bude požehnáno opravené kapličce. A večer v Městském divadle začne již zmíněné Tanambourrée.

Koukněte do plakátků a zkuste to i v našem kalendáři, třeba si vyberete podle svého. Mějte oči na stopkách, koukejte kolem sebe, my všechny plakátovací plochy a vývěsky nestíháme kontrolovat.