weby pro nejsevernější čechy

Inventura (vodopády)

Nejvyšším vodopádem světa je Salto Ángel ve Venezuele (1049 m), největší systém vodopádů (2,7 km široký přepadový lem a v závislosti na roční době 150 až 270 samostatných vodopádů) představují vodopády Iguaçu na hranici mezi Brazílií a Argentinou celá citace wiki). Nejznámější vodopády jsou pak zřejmě ty Niagarské nebo Viktoriiny; nic z toho není poblíž, ale přesto tu vodopády máme. Někdy spíš takové čůrky.

Vodopády (stejně jako spoustu jiných zajímavých míst) pro vás na těchto stránkách mapuje kolega Ivo Šafus.

Takže už byl u vodopádu v údolí Lučního potoka,

vodopad lucni

potom byl vodopád pod Širokým kopcem,

vodopad siroky

dále potom tu máme Chřibské vodopády,

vodopad chribska

zamrzlé Míšeňské vodopády,

misenske vodopady

vodopád u Františkova nad Ploučnicí,

vodopad frantiskov

vodopád ve Svojtkově,

vodopad svojkov

a zatím poslední vodopád ve Velenicích.

vodopad velenice

Všechny můžete navštívit buďto tak, že obujete turistické boty a nebo se k nim prostě proklikáte přes jednotlivé obrázky. U několika v pořadí posledních najdete i video!

Jestli nechcete klikat na obrázky, kompletní seznam (který bude Ivo zajisté nadále doplňovat). Ten najdete TADY.

Takže to by byl tip na výlety.

Minulou sobotu (30/4/2016) jsme začali s Petrem Čílou (&Vandej) natáčet jelenovské prostřeno. Čeká nás ještě devět (devět!!!) dalších dílů, snad to tedy vydržíme.

Dodal bych snad několik drobností, které se v prvním díle nedozvít e že ačkoli pro video porota výkon stručně hodnotí, bodové a přesné hodnocení je neveřejné až do úplného konce soutěže. Dále tedy se nám třeba ve střižně vypařila pasáž, že, že povinnou součástí zadání je polévka a hlavní jídlo, soutěžící však mohou připravit i předkrm, zákrm, nalít aperitiv případně ukuchtit třeba dezert, kterým si mohou porotu naklonit na svou stranu. V podstatě se jedná o povolený úplatek.

Tak, tady je pro připomenutí první díl, druhý uvidíte na těchto stránkách večer v neděli 8/5/2016.

Vot éto vsjó.

PS. Ano, tahle ruská věta na konec naznačuje, že tentokrát jsme se vyhnuli kapitole politického školení mužstva, ale to jenom proto, že NIC už není normální a musíme po posledních vyjádřeních některých spoluobčanů popadnout dech.

Tagy