weby pro nejsevernější čechy

O postupu do semifinále playOff se bude rozhodovat v Hradci. Liberec doma prohrál 1:2

V šestém zápase série mezi Libecem a Hradcem měli jedno vítězství navíc k dobru domácí, výhody ale nedokázali využít, takže rozhodnutí o dalším semifinalistem přinese až pondělní zápas ve východních Čechách.

Zápas začal netradičně už v jedenáct hodin dopoledne a také netradičně tak, že Liberec si nepřipsal brzký gól, jako v posledních soubojích takřka pravidelně. Naopak. První třetina byla bezbranková a dost nervózní a křečovitá z obou stran. Ve druhé si vzali výhodu vedení, ale obraz hry to příliš nezměnilo. Úporná taktická partie pokračovala dál. Na ledě se více bojovalo než hrál hokej.

Třetí třetina přinesla domacím vyrovnání a dlouho se zdálo, že budeme svědky prodloužení, hosté však v početní výhodě zápas rozhodli a na změnu stavu už, ani přes zvýšenou snahu tygrů, nebyo dost času.

..

Filip Pešán (Liberec): „Byl to velmi vyrovnaný a trošku nervózní zápas. Na obou stranách nebylo moc šancí a převládala defenziva. Hradec ho rozhodl v přesilových hrách. Při prvním gólu to Ruda Červený dobře trefil ze strany na první víko, ve druhém případě tam byl trefený kotouč mimo bránu, podobně jako jsme dali gól v přesilovce i my. Hradec si dnes pro to štěstí šel víc.“

Václav Sýkora (Hradec Králové): „Utkání bylo hodně vyrovnané, možná nejvyrovnanější v celé sérii. My jsme se samozřejmě připravovali na začátek, aby se neopakovala ta historie s tím jedním gólem, který jsme dosud v každém utkání tlačili před sebou. Podařilo se nám to a důležité bylo, že jsme dnes proměnili dvě přesilovky, které rozhodly. Trošku jsme změnili přesilové hry a vyplatilo se nám to.“

Bílí Tygři Liberec – Mountfield Hradec Králové 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 44. Bulíř (Filippi, Pyrochta) – 22. Červený (Zámorský, Jaroslav Bednář), 60. Smoleňák (Koukal, Jaroslav Bednář). Rozhodčí: Hodek, Hribik – Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 3:3.