weby pro nejsevernější čechy

McDonald’s Cup 2024 – postup do okresního finále

Naši žáci se v úterý 9. dubna 2024 zúčastnili fotbalového McDonald´s Cupu, který se pořádá pro žáky 4. – 5. tříd.

Turnaje se zúčastnilo deset týmů, které byly rozděleny do dvou skupin. Každý tým se utkal s každým v rámci své skupiny. Po odehrání zápasů postoupily dva nejlepší týmy z každé skupiny do okresního kola v Děčíně. Naše skupina byla považována za těžší, což pro nás bylo výzvou a možností prokázat svou sílu a kvalitu. Úvodní dva zápasy proti školám z Varnsdorfu – ZŠ Edisonova a ZŠ Bratislavská jsme zvládli se ctí, když jsme oba zápasy vyhráli. Poté jsme čelili těžkému soupeři ze Šluknova, který byl považován za favorita turnaje. I přesto jsme s nimi sehráli vyrovnaný zápas a dokázali jsme uhrát remízu 1 : 1. Bohužel v posledním zápase proti ZŠ Dolní Podluží se nám příliš nedařilo a zdálo se, že našemu týmu dochází síly. Přesto jsme se snažili a bojovali a nakonec prohráli o jediný gól. Ve skupině tak naši žáci obsadili druhé místo a zajistili si postup do okresního kola.

Jsme plni očekávání a těšíme se na následující kolo, které se koná 25. dubna v Děčíně.

Všem zúčastněným patří poděkování za reprezentaci školy.

Postupující týmy: Vdf Východní, Šluknov, Chřibská, Vdf náměstí E. Beneše

Místo konání: Chřibská
Fáze turnaje: základní část, 4. – 5. třída ZŠ
Naše sestava: Sorád František, Dulanský Filip, Langerová Tereza, Hercig Jakub, Šolc Tomáš, Loos Nicolas, Hocko Martin, Hofhansl Jan, Dubovecký Albert

Blanka Plocarová (učitelka tělesné výchovy) – ZŠ Varnsdorf, nám. E. Beneše

Rok 2023 ->, rok 2017 ->

ZŠ Východní na FB:

Mc Donald´s Cup okrskové kolo
V úterý 9. 4. 2024 se žáci naší školy zúčastnili okrskového finále fotbalového turnaje McDonald´s Cup pro 4. až 5. třídu ve Chřibské. Pod vedením trenéra Aleše Bláhy bojovali kluci statečně o každý míč. Díky úžasným výkonům čtvrťáků Davida Janáčka, Vojty Pomichálka, Jáchyma Vaňka, Tomáše Javůrka, páťáků Dominika Tučka a Jendy Vápeníka, které skvěle doplňovali jejich mladší spolužáci – prvňák Ádis Kučera, druháci Matěj Stehlíček a Víťa Vakulenko, třeťáci Áďa Bláha a Maty Jurica – vyhráli kluci nejen všechny své zápasy ve skupině, ale i v turnaji skončili celkově na 1. místě. Celý tým perfektními zákroky podržel také brankář Kamil Blažej. Naši fotbalisté tedy postupují do okresního finále, které se bude konat 25. 4. 2024 v Děčíně. Všem klukům a trenérovi moc děkujeme za reprezentaci školy!

ZŠ a MŠ Krásná Lípa:

Naši žáci se 9.4. a 18.4. zúčastnili MC donald Cupu v kopané, kde byli rozděleni do dvou kategorií.
V první kategorii soutěžili žáci ze 4. a 5. tříd, kteří se utkali s žáky z celého výběžku ve Chřibské.
V druhé kategorii soutěžili žáci z 1. – 3. třídy, kteří se utkali se školami z celého Děčínského okresu v Děčíně.
Ačkoliv žáci bojovali srdnatě, tak se jim nepodařilo postoupit do dalších kol této celorepublikové akce.

Tagy