weby pro nejsevernější čechy

Letní sportovní hry (olympiáda) – 2. stupeň základních škol 2024 – streetball

Letošní klání 2. stupně varnsdorfských základních škol a odpovídajících ročníků gymnázií pokračovalo ve středu 5. června 2024 loni nově zavedeným streetballem.

Oproti loňsku se počasí drželo a celou dobu se hrálo venku.




ZŠ Východní:

Ve středu pokračovala olympiáda streetballem, který je již ve varnsdorfských školách rozšířenější než včerejší házená. Naší školu reprezentovaly celkem 4 týmy. V kategorii kluků zkušení baskeťáci vedení A. Svatkem nakonec obsadili celkové 3. místo, druhý tým kluků obsadil místo osmé. Tým děvčat složený z mladších žákyň (5. a 6. třída), celý den makal a nedal se odradit ani výškovým rozdílem některých protihráček, se nakonec umístil na 6. místě a děvčata ze 7. a 8. třídy na místě sedmém – všem patří velká pochvala, hlavně žákům basketbal nehrajících, ale i tak v této disciplíně bojujících za naší školu.

ZŠ Edisonova:

Olympiáda ZŠ 2024 streetball. V turnaji jsme měli 2 družstva chlapců a 1 družstvo dívek. Velkou bojovností se nám podařilo obsadit krásné 2. a 3. místo. Všem velké díky za skvělou a fair-play hru.

Gymnázium Rumburk:

Tak jako o týden dříve studenti vyššího gymnázia se žáci a žákyně nižšího gymnázia účastnili ve dnech 4.-6. června 2024 třídenního sportovního klání, které bylo ukončením série soutěží zvané Olympiáda ZŠ. Tato soutěž je určená žákům základních škol a osmiletých gymnázií z Varnsdorfu a okolí. Již na jaře proběhly soutěže ve šplhu a florbalu. Nyní se naši žáci účastnili bojů v streetballu.

Streetball –dívky: 4. místo,chlapci: 1. místo

Mgr. Kamila Veselá

ZŠ náměstí E. Beneše:

Dnešní turnaj ve streetballu, který se konal v rámci Olympiády ZŠ, přinesl další dávku napínavých sportovních momentů. Za krásného slunečného počasí se venkovní hřiště za sportovní halou ve Varnsdorfu stalo dějištěm turnaje ve streetballu. Celkem se turnaje zúčastnilo sedm dívčích a osm chlapeckých týmů. Naše škola se pyšnila dvěma dívčími týmy a jedním chlapeckým týmem. Systém turnaje „každý s každým“ zajistil, že všechny týmy měly dostatek příležitostí ukázat své schopnosti. Dívky nás opět potěšily skvělými výsledky. Jeden z našich dívčích týmů dokázal bez ztráty bodu zvítězit, což je vynikající úspěch! Druhý dívčí tým se také držel velmi dobře a obsadil krásné 4. místo. Chlapci se umístili na 5. místě, což nebereme jako zklamání vzhledem k tomu, že náš tým byl složen převážně z mladších hráčů. Tato zkušenost je pro ně velmi cenná a určitě ji zúročí v příštím roce. Turnaj proběhl v přátelské a sportovní atmosféře, která podtrhla význam soutěžení a fair play. Zítra nás čeká závěrečná část olympiády, kdy se bude soutěžit ve volejbale, ringu a malé kopané.

Bc. Patrik Klouda

Rok 2023 ->, rok 2022 ->, rok 2019 ->, rok 2018 ->, rok 2017 ->, rok 2016 ->, rok 2015 ->

Tagy