weby pro nejsevernější čechy

Sebevražda kousnutím není možná

Každá doba přináší poptávku po jiných typech literatury, a tak po knihách o tom, jak rychle zbohatnout, jak maximálně využít volný čas a jak poznat tu správnou ženu/muže dostal jsem se nevyhnutelně až na patologii, konkrétně k titulu Soudní lékařství (Miroslav Hirt a kolektiv) a je to četba jen o něco málo děsivější než každodenní zpravodajství.

Chování některých spoluobčanů mě momentálně fascinuje svou agresivitou a tak jsem se zasekl u kapitoly věnované ranám vzniklým kousnutím, i když myslím, že některé příčiny autoři pominuli:

‚K pokousání člověka [člověkem] dochází zejména v sebeobraně při rvačkách (kousnutí do ucha, nosu, obličeji, paže, ruky), dále z důvodů sexuálních při pohlavním styku, při sadistických praktikách […], při simulaci poranění a někdy také u lidí psychicky nemocných. […] Vraždy kousnutím jsou sice teoreticky možné […] V praxi se ale budou asi jen těžko rozlišovat od nešťastné náhody. […] Se sebevraždami se prakticky nesetkáváme.‘

A jestli se náhodou stane, že na sebe budou všichni hodní, budu alespoň vzdělanější a poučený při sledování seriálů kriminalistických.

pato

(psáno pro reflex)

Tagy