weby pro nejsevernější čechy

Otvírání studánek u pramenů Křinice 2018

Jaro už je snad vážně na postupu, turistická sezóna propuká, a v sobotu 31. března 2018 došlo na každoroční otvírání studánek u pramenů Křinice u Krásné Lípy.

I když média strašila předpovědí víc než nepříznivou a ráno to nevypadalo úplně optimisticky, sešlo se na náměstí v Krásné Lípě přes 50 příznivců KČT. Přesun lesem dokázal, že zákazy vstupu nebyly vydávány jen tak nadarmo. Jeden vzorový příklad leží dokonce přímo vedle altánu s hlavním pramenem Křinice.

Na místě už plápolal oheň a voněly první buřty, někteří zvolna odcházeli, jiní teprve přicházeli, Mikša Peterka všechny přivítal a popovídal, krom jiného o tom, že dlouho plánovaná rekonstrukce místa musela být odložena právě kvůli polomům a dočkáme se jí snad příští rok.

Vystřídalo se tu postupně přes 100 příchozích zblízka i z dáli – kromě krásnolipáků také rumburáci, výprava z Horního i Dolního Podluží s jiřetínskými, byli tu zástupci Děčína i spřízněnci z Německa. Zatímco některé akce a události skomírají na úbytě, jiné bobtnají a bobtnají.

PS: A samozřejmě nechybělo lovení duší na brzký Pohádkový les…

Rok 2017 ->, rok 2015 ->, rok 2014 ->, rok 2012 ->

Další fotky jsou na webu KČT Krásná Lípa: Jaromír Petružálek ->, Ilona Řehtáčková ->

Na FB Horního Podluží fotky Josefa Gerháta ->

Tagy